Jangan tertipu dengan pendrive murah


Assalamualaikum !

Pada suatu hari yang nyaman. Aku telah di tipu. Buduh jugak aku ni. Rasa nak lepuk je. Baik sangat tangan ni suka menghulur walaupun hati dah syak ini mesti tipu ni.

Inilah Pendrive yg palsu tu. 

Nampak OK je.

Seriously. luaran memang ok. tapi bila aku masukan data dalam ni. dan aku nak buka fail tu balik. tak boleh ! aku ingatkan salah laptop ke apa. rupanya pendrive ni memang tak guna lagi bahlol. -__-




Dan hari ni aku baca satu article ni. terima kasih kepada Kamu .


Apa Sebenarnya Storan Tiruan Ini?

Storan tiruan merujuk kepada storan kapasiti rendah yang telah digodam, jadi ia boleh menunjukkan jumlah storan yang lebih besar daripada yang sepatutnya hadir di dalam storan USB tersebut.

Storan seperti ini akan mengatakan ia mempunyai kapasiti yang telah diperbesarkan pada sistem operasi, yang mana ia akan memberitahu jumlah storan yang salah sekiranya kita melihat properties storan ini. Storan tiruan boleh beroperasi secara normal pada kapasiti rendahnya akan tetapi sekiranya ia mencapai tahap kapastiti ‘sebenarnya’, file di dalamnya akan mula corrupt dan turut berpotensi menghilangkan data secara besar-besaran..




Bagaimana Untuk Mengenal Pasti Storan Original atau Tiruan?

Perkara paling mudah yang anda boleh bezakan jenis storan ini adalah dari segi harga dan saiz kapasitinya. Harga storan USB yang murahnya dalam sekitar 10%, 20%, dan 40% lebih murah daripada harga asal masih boleh dikatakan original tapi sekiranya ia menjangkau harga 60%, 70% malah sehingga 90% lebih murah daripada harga sebenar, anda perlu mula berhati-berhati.

Sebagai contoh, harga pasaran storan USB bagi kapasiti 128GB adalah sekitar RM265. Di kedai lain, saya menjumpai harga yang lebih murah daripada kedai tersebut yang menjualnya dengan harga RM210 sahaja. Kedua-dua ini masih lagi boleh dikatakan harga pendriveoriginal kerana ia masih lagi agak mahal. Tapi sekiranya anda menjumpai pendrive 128GB pada harga serendah RM9, RM15, RM30, inilah yang dikatakan storan palsu.

Perkara lain yang anda boleh lihat adalah dengan mengenal pasti ketelusan packaging storan ini. Selalunya packaging storan tiruan hadir dengan tulisan dan font yang cetakannya agak buruk dan tidak sekemas packagingoriginal. Cara ini mungkin agak sukar bagi pengguna biasa kerana bila dilihat, ia kelihatan lebih kurang sama. Saya sarankan sekiranya anda membeli storan original, telitikan cara packagingstoran tersebut. Biasakan diri untuk membaca hasil kekemasan packaging original dan anda akan mula merasa perbezaan apabila memegang packaging storan tiruan.


Tipu Helah dan Simptom Storan Tiruan

Apabila anda melihat properties storan tiruan ini, sistem operasi seperti Windows, OS X dan termasuk Linux sendiri akan menunjukkan jumlah kapasiti seperti yang dinyatakan pada kotak pembelian. Melalui pemerhatian ini, ia seolah-olah menunjukkan storan yang betul dan sebenarnya inilah merupakan kapasiti yang telah digodam dan bukan jumlah kapasiti yang sebenar pada storan tersebut.

Tipu helah kedua, storan USB ini boleh digunakan sama seperti storan original. Anda boleh gunakan untuk membuat proses copy dan paste file ke dalamnya asalkan tidak mencapai storan ‘sebenarnya’.
Seperti yang saya katakan sebelum ini, storan tiruan akan menunjukkan simptom apabila data yang dimasukkan melebihi jumlah ‘sebenar’ daripada apa yang dinyatakan.

Selepas ia mencapai tahap tersebut, data baru yang dimasukkan akan hilang secara sendirinya. Folder mungkin ada yang tidak terkesan langsung akan tetapi data di dalamnya akan mula corrupt (selalunya dalam 0 byte) apabila ia dibaca semula. Perkara ini mudah dikenal pasti sekiranya anda cuba untuk membuka file di dalamnya, anda akan dapati gambar, video, dan dokumen anda rosak dan hilang tanpa diduga.

Simptom lain yang boleh didapati apabila storan jenis ini mula membuat proses overwritingsecara sendirinya yang mana anda akan dapati root folder pada storan ini menjadi blank secara tiba-tiba. Ada juga simptom yang mana storan ini menjadi write protected apabila mencapai had storan sebenar dan ada juga simptom yang mana ia tidak akan menunjukkan sebarangerror sehinggalah storan ini dikeluarkan dan dimasukkan kembali ke dalam komputer.


Bagaimana Untuk Menguji Storan Ini?

Salah satu cara anda boleh menguji storan tiruan ini adalah dengan meletakkan banyak data di dalamnya. Saya sarankan anda untuk meletakkan data sekurang-kurangnya 25% daripada kapasiti yang dinyatakan pada storan tersebut. Storan tiruan akan mula menunjukkan tidak ketulenannya apabila lebih 25% kapasiti digunakan daripada kapasiti storan asal.

Setelah anda meletakkan data lebih daripada yang dinyatakan di atas, keluarkan storan tersebut dan masukkan kembali ke dalam komputer. Sekiranya ada file yang mula corrupt atau salah satu filedi dalamnya secara tiba-tiba mempunyai salinan file yang sama secara banyak, bermakna storan tersebut adalah dikatakan storan tiruan.






Larian Hari Keputeraan Sultan Azlan Shah 2014



Assalamualaikum....


Insyallah..
I'll join this event.

so

Let's join. Lai Lai. Let's meet up ! :)

LARIAN HARI KEPUTERAAN SULTAN AZLAN SHAH 2014

Date
11th May 2014
Venue
SMK Clifford Field, Kuala Kangsar, Perak.
For more info, please click here
Starting Time
6:45am


getinfofrom ThisWebSite

Kisah Seorang Abang



Abang A adalah anak sulung daripada lima adik beradik . Oleh kerana dia merupakan anak sulung maka dia berdepan dengan pelbagai dugaan . Sebelum kelahiran Abang A ibu bapanya menghadapi masa sukar . Ibunya berkahwin pada usia yang sangat muda iaitu 13 tahun sebaik sahaja ibunya mengalami waktu akhil baliqh . Ibunya di kahwinkan dengan lelaki pilihan keluarganya . Setelah 10 tahun berkahwin mereka tidak mempunyai zuriat . Mereka menanti dengan sabar . Mereka telah membuat niat (bernazar) supaya mereka mendapat zuriat . Selang beberapa bulan dari tarikh mereka membuat niat . Ibu Abang A di sah kan telah hamil kan Abang A .

Abang A telah dibesarkan dengan kemewahan oleh keluarganya . Abang A dibesarkan di singapura dan bersekolah di salah sebuah sekolah orang putih . Abang A juga mempunyai nama English iaitu Michiel . Walaupun dia mempunyai nama English , dia beragama Islam . Beberapa tahun selepas Abang A di lahirkan dia kini sudah mempunyai adik adiknya yang masih kecil . Empat lelaki dan Seorang perempuan yang cantik seperti wajah orang barat . Ini adalah kerana ayah Abang A berkacukan Cina dan Orang Putih .

Setelah semua adik adik Abang A sudah pandai berjalan . Ayah Abang A berkahwin dengan seorang perempuan . Dia meninggalkan isteri pertamanya dan anak anaknya dan hidup bersama isteri ke-2 nya.

Jadi, Abang A yang ketika itu remaja secara automatik belasan tahun menjadi Ketua Keluarga .  Dia di amanah kan menjaga semua berkenaan dengan adik adik nya dan ibunya . Ayahnya terus menghilang tanpa berita .

Abang A telah berhenti sekolah . Dia tidak meneruskan pengajiannya. Setelah beberapa tahun , kini adik nya membesar dan Abang A terus mecari wang demi kebaikan adik adik nya yang mahu menyambung pelajaran dan juga membeli susu .  Abang A berusaha keras . Dia juga melibatkan diri dengan Askar supaya elaun bulanan nya di salurkan kepada ibunya untuk perbelanjaan keluarga .

Beberapa tahun berlalu , adik ketiga nya , perempuan , telah mendiri kan masjid . syukur .

Ajal tidak mengira usia . Ibu Abang A telah meninggal dunia . adiknya juga telah senang dengan kerjaya nya masing masing .

Setelah lepas dari tanggungjawabnya Abang A telah membeli tanah yang berdekatan dengan adik perempuannya...


#tobecontinue

Menulis Kenangan Sebelum Terlupa



Assalamualaikum...

Timeline kenangan start sebelum tadika sampailah kini. :)
saje je melakar kenangan kerana bakal meninggalkan zaman-teen..lepasni ty ty ty.. twenty +++..
insyaallah kalau panjang umur.



Sebelum tadika

Masa ni aku tak bape ingat sangat. apa yang aku ingat. aku selalu lepak ngan abah sebab masa ini abang kakak emak semua sibuk dengan hal dunia ni yg tak sudah ni. masa ni aku dress up sebijik mcm anak lelaki. masa ni jugak abah ajar aku supaya tak takut dengan serangga atau haiwan. almaklum la. dulu dulu dulu aku wanita sejati. hee.. abah ajar jadi lasak. abah kata nanti dah sekolah kalau tak kuat nnti kena buli. lupa mention. abah sy seorang askar. so dia taknak ar anak dia lembut.. even pempuan... tp bertempat lah kan..







Semasa Tadika

Time ni time yang paling susah bagi aku.. sebab aku rasa nak nangis je bila mak tinggalkan aku dengan budak2 tadika yang lain. pastu aku nangis nangis.. sampai skrg aku tak ingat sngat pasal tadika. mak kata aku selalu ponteng tadika. mmg dah kena belasah dengan mak abah tp degil juga.. aih.. agak malu la. bila dah abih tadika aku still tak reti membaca. mak selalu compare kan aku dengan anak buah abah. aihh.. wuwu... rasa nak nangis. aku rasa masa ni... aku manja. yeess manja. terlalu manja.. nak renggang pon tak boleh. 
yang aku ingat pasal zaman tadika aku. ada budak nama nadira patah tangan sbb dia panjat apa tah. pastu aku nampak cikgu bawak dia masuk kereta.. time tu.. aku pon nak jgk... mcm best jee... -__-
hari gontong royong pulak aku kena angkat pasu. adoi. cikgu dera ekk... aku angkat. pastu aku tngak lantai ade darah.. eh. sapa pulak siram pokok ngan darah.. rupanya tangan aku yg berdarah. then. abah jemput. balik rumah.. haha... dapat ponteng lagi..






Darjah 1

Disebabkan aku tak tahu membaca.. cikgu selalu pulau kan aku.. aku peduli apa. buat2 la sikit. pastu aku selalu dpt pg bilik sakit. tidur..1 intan. ramai pepandai dlm kelas ni. aih. malas la aku nak bersaing.. lantak... aku selalu kawan ngan lelaki. dengan pempuan sape ntah. aku ingat kawan lelaki je. Fahmi. Syamsul. yang Syamsul tu.. sampai skrg masih kwn. 

Darjah 2

aku turun kelas. 2 Nilam. aih.. rasa nya ni kelas last. malu malu.. darjah 2 pon aku tak reti membaca.. teruk giler aku ni bila pikir balik. time darjah 2 aku start dah pakai tudung. sbb.... dah rasa malu rambut pendek mcm lelaki. tp kan.. darjah 2 juga la aku jahat...mencuri, belasah org, ponteng kelas. nakal kan. based on true story. time ni jugak aku ade 2 kwn. Yasmin Zahirah & Raja Nurul Nadia. still contek. time ni. Syamsul ngan Fahmi pindah sekolah. :'(
Yasmin selalu bawak bekal sesedap. sebab tu kami rapat. dia pon baik. Raja ni dia kwn ngan Yasmin. Yasmin pulak kwn ngan aku. so. kami kwn la...
and and and.. aku benci sekolah agama. -__-

Darjah 3

3Zamrud.. time ni aku ade jiran.. nama dia Atikah. dia kelas pertama. aku pulak second last. teacher selalu bwk kelas kami pergi kelas dia. pastu kena carik partner. kelas pertama ajar kelas kami. time ni aku malu giler. pecah musnah semua ego. kira nya Atikah ni pesaing terhebat aku la time tu. tp tak dapat tewas kan dia pon. dia mmg pandai. sedangkan aku ni... goyah.....time ni aku naik satu kelas. ok la.. dr last pergi ke second last. muahahha..time ni jgk aku berpisah dengan yasmin dan raja. tak sama kelas. darjah 3 ade budak baru, hensem..nama dia Adli Amir. dia dok dpn aku... sempai skrg aku kwn dgn dia lagi.. hehe... ada satu hari tu... malu la nak ckp.. haha... dia terbawak underpant sapa tah kat sekolah.. aku la kaki kecoh kan bende tu. terus femous dia..

Darjah 4

4Zamrud..mak marah giler bila aku sama kelas ngan budak indon depan rumah ni. dah tu nak buat mcm mana kan. mak hari hari ckp blaja betul2.. dan aku tak paham. dia indon ori betul.. tp mcm mana dia boleh dpt sekolah kerajaan. sbb dia hidup aku susah. keluar rumah dia. pg kelas dia. aihh.. semak semak. dan skrg dia masih jiran aku. dan aku tak pernah layan dia. sbb dia aku kena marah semua dengan mak. kira ni kes dendam la. dia tak tahu pon... huahuaaa...nama dia Asri. dan aku pggil dia.... SAWI.. until now...


Darjah 5

5Intan... naik kelas. dan masih sama dengan SAWI indon tu. -_-
time ni aku ada kwn baik. nama dia Siti Nooramira Binti Abu Hassan. dia baik. lawa.. mcm patung barbie...rindu kat dia. kalau kau baca ni. contek aku cepat tau mira...ntah apa la yg dia buat skrg.. tp kan.. ada penghalang dlm persahabatan kami. kwn dia tak bg dia kwn ngan aku. ntah kenapakan.. mungkin aku tak bijak tak putih mcm patung barbie kot. hehe...


Darjah 6

yeayy... turun kelas. haha. 6 Delima. tp pelik... dlm kelas ni ramai pulak budak pepandai.dulu aku terer math,, selalu bersaing dengan dorg. kira aku top 3 je ar.. 1 Syafiq. 2 Mira 3 aku.. pastu dorang terer sngt.. malas la aku study.. oh.. yg ajar math masa tu cikgu Azizah. cun cikgu tu. tak kan tak rare lagii...



Cerita Korea Terbaru 2013


Assalamualaikum..

Latest korean drama 2013...


Answer Me 1994


Sebuah drama tentang sekumpulan pelajar kolej yang tinggal di rumah berasrama penuh terletak di Shinchon yang menempatkan pelajar dari seluruh desa yang datang ke Seoul untuk kolej. Ia akan meliputi kehidupan mahasiswa kolej pada tahun 1994 kerana mereka belajar untuk hidup di bandar besar dan apa yang pelajar akan melalui seperti mereka mengalami Seoul, kejohanan obsesi bola keranjang, Seo Taiji dan kanak-kanak, dan isu-isu sosial yang lain yang berlaku pada tahun 1994.



The Heirs 


Drama ini akan menjadi campuran dalam gaya antara 'Boys Over Flowers' dan 'Gossip Girl', dengan plot yang berpusat di sekeliling cinta dan persahabatan antara kaya pelajar sekolah tinggi.




Basketball


Drama ini mengikuti mencintai, konflik, perpaduan, dan kemenangan emosi atlet muda yang berpaut kepada sukan itu sebagai tempat yang terang dalam kegelapan zaman mereka.



Medical Top Team



Sebuah drama tentang pasukan perubatan elit, pasukan doktor yang menarik hanya doktor yang terbaik dari setiap kawasan, berjuang untuk membuat keajaiban mungkin dan cuba untuk tambang jalan di tengah-tengah perjuangan kuasa berjabat sehingga hospital. Walau bagaimanapun, doktor mula mendapat ke dalam konflik antara satu sama lain apabila cinta memasuki campuran hospital. Drama ini akan pusat di seluruh doktor dibayar Hospital Paran, Park Tae San, seorang doktor perubatan yang mahir yang mempunyai hati yang panas tetapi mudah untuk kerosakan. Dia melakukan perbuatan-perbuatan yang baik dan bekerja di sebuah pejabat perubatan percuma untuk mereka yang memerlukan dan merupakan seorang pakar kanser.



Marry Him If You Dare


32 tahun bagi wanita adalah usia yang mungkin sedikit terlambat untuk memulakan sesuatu yang baru atau terlalu awal untuk memberikan sesuatu. 'masa depan diri' datang kepada 'saya' hari ini dan memberikan nasihat tentang kehidupan dan perkahwinan. Masa depan diri cuba untuk membawa kehidupan yang lebih baik dengan membantu beliau untuk bertemu pasangan yang sempurna .



A Little Love Never Hurts


Drama ini akan menerangkan bagaimana kanak-kanak dewasa akan bertindak-semula dan menangani keadaan baru dan penerimaan akhirnya mereka antara satu sama lain sebagai keluarga baru.



Secret Love


Setiap orang mempunyai rahsia mereka sendiri. Rahsia boleh membantu orang berjaya dan juga jatuh cinta, tetapi rahsia juga boleh memusnahkan orang. Rahsia kadang-kadang boleh membuat kita gembira, bimbang, atau buta kita kepada realiti. Drama ini adalah mengenai rahsia. Ia adalah satu penerokaan ke dalam ujian dan seksaan orang-orang yang hidup dengan rahsia. Rahsia memacu empat watak keinginan untuk mencari kasih sayang dan membalas dendam.




#Sebenarnya ada lagi....hihi










selamanya



























Temuduga Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi



Assalamualaikum...


Di sebabkan aku ni malas sangat nak study anatomy so aku pun nak share dengan korang the sweet moment masa aku di temuduga untuk masuk dalam keluarga Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi . sebelum sebelum ni ramai yang tanya aku tentang interview ni.  jadi dengan baik hati nya aku nak share lah . tak adalah masa hari kejadian korang blur blur macam nak nangis nangis hentak hentak dahi kat maja panel itu .

location interview aku di UiTM Shah Alam.

normally korang akan buat fitness test dulu sebelum bertemu dengan ahli panel yang baik dan sangat baik dan sangat pandai bertanya soalan.

untuk fitness test korang akan buat 4 station. rasanya tak susah sangat kalau korang cukup fitness.

1. beep test.
2. T test
3. Jump test
4. sit up.

sikit je kan 4 je . jangan risau . be prepared and insyaallah allah will help u.
kalau tak salah aku. dekat fitness test full mark adalah 20%.

dan bila korang dah habis kat fitness test. korang akan cool down then tukar baju dengan segera sebab panel akan menunggu anda . so tak payah lah nak make up mcm pengantin . tp make sure kena kemas lah barulah selera panel tu tengak .

most soalan yang panel akan tanya adalah...

"ok minah bin samat, please introduce your self"

oh lupa. masa interview lisan dengan panel kita kena cakap in english tau..
next question depend on them lah. unpredictable...
if I'm not mistake, markah dengan panel pulak adalah 80% ..
total 100%..

masa aku buat fitness test aku dpt 16/20..down giler kot bila tengak ramai yang dapat full mark. -___-

so nasihat aku..doa bebanyak kalau boleh buatlah solat hajat. kalau yang dah lama tak exercise tu sila lah cari fitness anda kalau pancit malu woi MALU !!

ok. good luck okeh. kalau ada soalan yang menghantui korang boleh la share hantu tu dengan aku.. eh???? hahahah


Program Kepimpinan Organisasi Tahap II


Assalamualaikum..





Pada 23 ogos sampai 25 ogos 2013 aku join satu program iaitu Program Kepimpinan Organisasi Tahap II under Jabatan Belia dan Sukan Negeri Perlis . baget je aku ni mcm power boleh join benda benda mcm ni padahal berebut berebutkan sampai habis kredit call Puan Malini . kira mcm first come first serve. tak da lah uitm pilih orang yang bagus je boleh pergi . lagi satu punya lah bagus aku ni . aku pergi program ni sebab tak nak pergi koko . pergh . koko tiga hari berturut turut weh . memang tak lah aku nak pergi . nampak sangat kemalasan aku tu terserlah sanggup tu cari lubang lubang yang boleh buat aku lari ko . alhamdulillah Berjaya :)


Location di Langkawi . kami menginap di Eagle Bay Hotel fully sponsor by Jabatan Belia dan Sukan Negeri Perlis .  pastu dapat baju percuma . baju tu jersi tau . lawa juga even simple alaa orang dah bagi percuma bersyukur je lah aku lesing juga kang . wakil dari UiTM ada 14 orang kebanyakan akak akak degree yang pergi . almaklom lah dorang baru lepas bercuti panjang . dalam 14 orang tu ada boy over flower tau . nama dia Huzaifah a.k.a U.J .  unik kan . dia ni bakal MPP kat UiTM perlis ni . sama lah dia dengan kawan aku yang ikut ni nama dia cekodok . 


first time pergi sana kan aku frust giler . kenapa? sebab cekodok dengan UJ ni asyik cerita tentang kem MPP dorang tu je .  aku ni dengan member UJ tu jadi tunggul . rasa mcm nak hempuk je dorang berdua tu . dorang bercerita sepatah pon aku tak paham . so aku pon duduk diam je .  geram ok . aku ingatkan UJ dengan Cekodok ni dah habis kan cerita tenrang kem MPP dorang yang dah lapuk tu . rupanya tak weh . dah sampai ke Langkawi dorang boleh continue cerita mpp tu. ah . lantak korang lah .  aku malas nak layan .  pastu aku buat geng dengan kawan UJ tu, Dayah . Aku dengan dayah pon jadi lah kawan . bila aku dah malas layan memang aku jadi malas .  so aku pon minum air teh kat cafe hotel tu . waw... teh layan diri tau . hotel sediakan air teh . kita yang kena letak sendiri gula dan cream . itu hebat . tak de lah sakit buah pinggang aku .  biasanya kalau air teh yang orang sedia kan manis sampai boleh membunuh ok .  kali ni layan diri . Less Sugar adalah pilihan aku . 


apa yang aku dapat dari program ini adalah bagaimana kita sebagai pemimpin menyelesaikan masalah secara kreative .  dorang cuba ajar kami melalui aktiviti kasut .  semua orang kena tanggalkan kasut letak kat center then akan ada beberapa kasut yang hilang . haa .  yang hilang tu aku lah . ntah apalah yang dia berkenan dengan kasut tu kan .  pastu dia suruh kami mcm mana nak jumpa balik kasut yang hilang tu .  bagaimanaa?? 



baginilah keadaannya time dorang gaul gaul kasut .  di pijak pijak . sian giler kasut aku . sekali tengok mcm dorang tengah belasah manusia yang tak bersalah pulak . oh my kasutttt . last2 aku dapat pakai balik kasut aku tu . ^^ . yang baju biru tu .  itu lah UJ yang di aur aur kan oleh aku . haha




ini adalah lunch kami semua .  sedap hingga menjilat pinggan kau sendiri .  pastu malu malu sebab ade orang tengok .  apa punya perangai lah pelajar sekarang ini . sekali lagi .  semua ini adalah percuma ok .  percuma .




OPTIMUS SUPRIME .  ini nama kumpulan aku . kumpulan ni nama je hebat tp malu malu kucing . dalam kumpulan aku ini aku lah yang paling muda 19 tahun . yang lain atas 20 . idea buat topi kumpulan pun idea aku . aku kena lah membantu mereka yang shy shy cat ni .  di sebab kan MC cakap kumpulan yang terbaik akan dapat hadiah . aku pun pulun habis habisan buat sebaik mungkin sebab nak hadiah . then bila time penutupan tu . aku pon baget yang group aku boleh menang . last2, semua group dapat hadiah .  tak de pertama tak de yang terbaik . ini gampang . 





nampak tak lukisan atas ni . jeng jeng . hasil usaha tangan aku dengan bantuan allah . first time lukis . oh lupa . kami di kehendaki lukis bangunan Jabatan Belia dan Sukan dengan kos RM 300 juta .  then ini lah hasil nya . atas bengunan ade swimming pool . :) sekali tengak mcm manakutkan je .





aku jumpa conjuring kat Eagle Bay Hotel .lalalalalaaaa.  ok . bye .




Tandas Berlalat


Assalamualaikum.

Masa balik dari perlis ke langat aku naik bus je pastu di sambungkan dengan LRT ni je la cara yang paling mudah untuk aku sampai ke rumah di hulu selangor tu. almaklom lah wei hulu takde airport kalo ade aku mmg dah beli tiket direct ke bilik aku. haaha. berangan sahaja lah kita ceritanya. alaaa.. bila lagi kan nak berangan.

masa aku dari Dahlia 1 nak keluar cari taxi kat oren konon nya ada. kata kawan aku ada sebab masa tu hari jumaat. ok. aku pon gigih kan diri pack barang banyak banyak sampai tiga beg. padahal cuti seminggu je. raye ke 4 dah balik.. haa.. amek kau mcm nak balik cuti sem pulak kan. 2 beg aku tarik beg balik kampung dan luggage tu aku sekali kan. lagi satu beg adidas ala ala budak sekolah yang baru nak belajar A B C.

bila aku dah sampai kat oren. tup tup tup... lenganggggg... apakahhhhh.. wei. beg aku dah la banyak. bila aku nak jalan tu konon nya aku fikir mungkin pak cik taxi ni nak main main dengan aku. mungkin dorang menyorok ni belakang pokok pokok tu kot. aku pon dah start malu. pastu mula la dah rasa beg aku berat. padahal tarik tak sampai satu kilo meter pon. tu godik namonyo. ceceh... masa aku tarik beg beg gadang tu ade sorang mamat ni cakap.

"cik kak oii.. balik seminggu je. ini bukan cuti sem"

pergh. merah muka aku. masa tu kawan aku dah jauh ke depan mane tak nye bawa beg hiking je kot. aku ni yang parah di tinggalkan kat belakang. padan muka aku. tak de simpati ok. ni member hati kering punya. aku buat susah aku deserve for that. that is malu. tp malu malu pon mamat tu tolong angkatkan beg tu untuk aku. wah. terharu ade juga lelaki yang gentle nak tolong perempuan yang sengaja menyusahkan diri. tak sempat pon nak tanya nama. ceh mcm cerita dalam movie malayu terhangat pulak kan.

masa ni bulan puasa. kami sampai kat station bas kangar lewat sikit. so kami berbuka dalam taxi je. minum air fav aku. iaitu air yang paling tidak disukai oleh remaja masa kini iaitu teh kundur. aku minum seteguk je. tp cepat giler habis. mungkin botol bocor kot. sapa yang tahu kan. haha..bila KFC kangar dah lengang kami pon makan snack plate berjemaah. sebenarnya tujuan tak nak tunggu kat station bas sebab tempat tu tak sihat. banyak karbon monoxide. ejaan pon salah. kami pon lepak la sampai kol 9.45 p.m then baru gerak ke station terus naik bus. bila dah naik tu jangan cakap lah kan. aku letak barang. adjust tempat duduk. kaki bersila. pandang kiri kanan. line clear jom tido. letak kepala aku terus tidur.

aku buka mata je bas tu dah gerak dari duta ke pudu. dalam bus yang bergegar tu pon aku boleh tidur mati. dengan mata aku yang perit tu aku siap. masukan sweater dlm beg. lap air ape yang patut. cover cover kita bukan kat perlis dah kita kat kuala lumpur.. yeahhh.. i'm coming home i'm coming home tell the world that i'm coming home.

konon nye aku nak buat surprise kat mak. tak nak bagi tahu balik bila. aku berangan konon mak nangis nangis bangga anak dia dah boleh berdikari tanpa dorang kena jemput kat station bus. baik tak? haha. rasa mcm nak terajang je minah ni.

dah pukul 6 pagi aku pon naik LRT dari masjid jamik ke maluri. dari maluri aku naik bas. untuk pergi ke batu 9 la. sebelom direct ke rumah aku. nak pergi station bus maluri tu kene naik jejantas. bayangkan dengan beg aku yang berat tu, aku pon gigih nak naik jejantas. tetiba perut aku memulas mulas rasa mcm ada semut dalam perut aku ni mungkin semut tu makan pancreas aku kot. dia ingat daun kering. adoi aku dah berpeluh peluh menahan hajat ni. aku pon dengan beg yang berat tu bawak turun ke bawah sebab aku nampak sign board toilet kat bawah. bila aku dah usung beg yang berat tu. toilet pulak tak boleh guna. aku ketuk ketuk pon tak boleh bukak. adoii.. ayooo amma appaaa...

aku pon proceed je la naik jejantas dalam hati memujuk hajat supaya bertahan selama yang boleh.dengan mengangkat beg yang berat tu aku pon rasa tu membantu hajat aku supaya termakbul. lagi berat lagi la dia push. dah hujung hujung ni. adehh..

lepas mengheret beg tu. time nak turun. ini gampang. ada pulak pakcik pengemis tu tidur kat tangga. maksud aku tengah tengah. tak habis dengan tu dia terkangkang pulak. adoi. aku dah hujung hujung ni. musibat je pakcik tu. aku pon terpaksa dengan keadaan nak terberak nya mengangkat beg luggage tu atas kepala. takut kalo aku terlanggar kaki pakcik tu. kang dia bangun dia kejar pulak aku. tak sempat buat surprise kat mak aku. aku rasa pagi yang hening tu bertukar jadi musim kemarau. tadi hujung hujung. ni hampir hampir.

alhamdulillah bus ke batu 9 cepat sampai. bila aku dalam bus. aku dok diam diam ketat ketat. tak nak bagi hajat melepas. bile sampai je batu 9 aku terus lompat dr bus tu dengan beg 3 gerabak yang berat dia mcm bawak gajah tu keluar. then carik point yang aku boleh makbulkan hajat aku ni.

aku nampak la kedai mamak ni. dekat dengan bus batu 9 tu. aku apa lagi terus pergi serbu kedai mamak tu. aku perasan jugak la ade mak cik tu pandang lain mcm je time aku masuk kedai makan dalam bulan puasa. makcik saya tak peduli kat makcik saya peduli hajat saya ni.bisik hati aku yang agak gila ni.

aku pon pg kat mamak tu buat muka cool mcm takde ape yang berlaku. dia pon cakap

"ya adik, mau makan apa, semua goreng goreng ada. baru angkat punya"


"eh. maaf. saya nak tumpang toilet boleh?



"ini jalan adik"



"ok. terima kasih"


bila aku bukak je pintu toilet tu. lalat tu kuang ajar, dia terbang atas kepala aku mcm aku ni dah setahun tak mandi. bila tengok lobang toilet kedai mamak tu. terhenti lamunan.ade la dlm 5 ekor lalat hurung lubang toilet tu. wei...sedih wei sedih. aku terus lari balik kat bus stop sambil (*&&^%%^$) kat kedai mamak tu. bapak geli woi..kedai kemain lawa lagi. bila masuk toilet. terbatal terus hajat terbesar aku.


Note: dalam bus jangan tidur mati. bila dah sampai R&R tu makbul kan lah hajat anda kerana sayangi organ dalaman anda.













Kursus Latihan Kejurulatihan (T.O.T) Skuad 1 Malaysia Agensi Anti Dadah Kebangsaan


Assalamualaikum...

Melalui aktiviti ni kita sebenarnya lebih mengetahui tentang dadah. o m g. memang bahaya. disebabkan aku pernah belajar dalam bidang farmasi maka nya lah kan aku pon tahu la sikit sikit. time dalam activiti tu  adalah tuan pengarah ni bagi syarahan pastu aku beriya riya menganggok kepala konon nya faham lah kan. tp sebaliknya. haha. 

TOT ini memang sempoi gile. Dorang buat activiti ni memang reducekan tension. ye lah. kalau tension kang ade pulak amek dadah sebab nya nak tenang. tak gitu. haha. so simple  sesuai dengan semua lapisan umur. :)




























My SportRec Generasi


Assalamualaikum..

Kali ni aku nak share video yg indah di lihat tp mungkin boring kalau tak di hayati.

sebeno beno beno nyo aku nak masuk kan video dlm blog sbb nak jimatkan space laptop aku ni. almaklom la. nak beli extra external hardisk tak mampu. mau tak nye. harga beratusan. tak mampu. haha.

Ni video My Generasi saje je nak buat ala ala JinnyBoyTv punye....

Real Video di SINI

Ni bebudak nakal SRD2Am yg punye.





jeng jengggg..
hebat tak. walaupun kami di universiti yg sibuk dengan assignment bagai
kami tak lupe permainan mase bebudak. 
My SportRec Generasi
hahhah..






Yun Nam Hair Care PENIPU ????


hi. Assalamulaikum...

As you see the tittle. PENIPU.is it really Yun Nam Hair Care Penipu? Yun Nam Hair Care CHEAT MONEY?ok. ok.... aku pun tak tahu perkare sebenar..but due to the feedback from custemerzzzzz.....hmm.. sadly to say lah kan,,,


blog yang paling best yang ni.


tak habis dengan tu.. aku bace bace.. tetibe aku jumpe yang ni pulak.


ok. sekarang aku mcm agak percaya dengan dorang and now, I scary scary gitu ngan Yun Nam ni. errr...

#ape pun. benda tak tahu betul ke tak. kalau kau tak percaya. feel free to try, tengak sama tak pengalaman dengan 'mangsa'. kalau semua ni hanya fitnah semata. sila buat entry korang and betulkan segala fitnah.

wassalam.






Virus Shortcut UiTM

Assalamualaikum..


sejak dua menjak ni kami di landa virus short cut.
perghh.,, letih bai nak buat balik. sebab bile file tu dah jadi shortcut susah nak dapat balik.

kami buntu..

tp....

sekarang dah ada solusi nya...

anda boleh dapatkan anti virus shortcut ni di...

SINI 

@

SINI 

#tak berat pun dan mudah digunakan.

Luahan Hati Di Pagi Bulan Ramadhan



Assalamualaikum..

kenapelah hidup aku ni kan. rase mcm serba tak kene. ape yang aku plan selalu tak jadi. hurm..

kenapa dan kenapa dan mengapaaaaa!

mcm biase lah masalah aku assignment. tah ape dugaan yang aku tempuh ni. asal aku je yg kene buat keje more advance berbanding group lain. what wrong with Estadio Super HaQ!!!

hmm.. sedih... mungkin ade hikmah nye kan.

salah satu subjek aku untuk sem ni is Recreational Sport. 6 kredit hour !
dan 6x kesibukan aku. letih wehhh,,,,

aku target A+ utk subject ni, rancangan aku mcm tak berjaya SEBAB.....

1. Group aku tak hantar Draft GAME ! -jgn la harap kan aku je, :'(

2. Demo gadjet kami TAK MENARIK !!! :'(

Ya ALLAHHH,, kau bantu lah aku dan kami ya allah, ini masa hadapan kami ya allah. amin...

ni lagi satu hal,

next week. kami kene siapkan assignment yang kene redue tu, then buat reheasel. jap sebelum tu kene jumpe miss aida tok approved! jgn la kene redue lagi. -__-

lagi satu minggu tu. kene buat 2 presentation !!!!

YA ALLAH...

kuatkan lah kami ya allah, orang lain kene sekali je, kenape kami 1 minggu kene dua presentation, :'(

semoga semuanya berjalan dengan lancar, curahkan lah kebijaksanaan kau dan kerahmatan kau kepada kami Ya Allah. AMINNNN!


Percaya Kata Hati


Assalamualaikum.

Sem baru dah start. but still the same. no change.
except the place.


percaya kata hati atau percaya kata orang lain?


contoh nye kan..
kau ade buat sesuatu tu. then. kau tnye pendapat org lain.
orang lain kate.
"wei !! best idea wehh"

kau percaya?

then hati kau kata.

"ape je yg aku buat. best ke?"

mane kau nak percaya?

ofcourse. manusia akan pilih yg BAIK.

yg kata manis manis tu. comfirm terus caye,

hati kau ? mcm mane?
abaikan?

then. bile kau dah submit idea kau tu.
lec said
"ape yg awak buat ni?"
"ni je termampu?"

kan.
padan muka kau.
sbb tak percaya kata hati.

MANUSIA ! 
TOLONG JGN BAGI HARAPAN PALSU !!

Kim Jong Kook Datang Malaysia



Assalamulaikum !


abg sparta kookie datang malaysia la wehhh

comfirmed !

TAK PERCAYA ???

sini



dah percaya??

nak jumpe?

beli lah tiket anda 

di 




Insomnia


Assalamualaikum






Insomia, yang Latin untuk "tidak tidur," adalah ketidakupayaan untuk tidur atau kekal tidur. Insomnia juga digunakan untuk menggambarkan keadaan bangun tidak berasa dipulihkan atau segar


Ha... betul lah tu.. aku lah tu. yeye tak syak lagi betul betul.

aku adalah salah seorang Insomnia.
dah lama dah aku mcm ni. dari kecik lagi. aku hanya boleh tidur if aku betul betul letih. example, if aku balik dari training olahraga aku akan terus tidur. if aku dapat tidur tu.. jgn lah kacau... memang aku akan mengamuk. sampai mak abah aku pon takut, aku ni unpredictable. sometime aku boleh jadi putri yg lemah lembut. but sometimes aku boleh berubah. takut tak, hakhakk..

sebab tu aku selalu Tampal Note.

"hormatilah orang yang sedang tidur"


aku betul betul betul jeles orang yang boleh tidur dgn cepat nye. aku ni.... kekadang tidur 2 jam je. nampak je mcm tidur. baring mcm org tidur. tutup mata. tp sebeno nye aku tak tidur pon. aku boleh tulis ape yg korang buat setiap masa, berdengkur lah. ade kucing la. hoho...

kenape aku tak boleh tidur?

Problem
Bile aku ade problem, aku akan pikir untuk selesai kan secepat mungkin. aku tak suke beban. aku tak suke rase serba salah. aku tak suka menunggu. dan aku juga suke imaging yang bukan bukan. sometimes aku takut dengan masalah tu, so, dalam lelapan aku menangis, nampak je kat luaran mcm gengster, tp aku menangis dalam lelapan. if ade assingment pulak. aku akan cepat cepat buat, aku tak suke tangguh, nnti aku tak boleh tidur, if lec bagi hari ni. esok petang siap ! sangat lah beruntung siapa yg group ngan aku tu. they didn't do anything. when they ask. Atiq, assignment mcm mana? then i replied, its DONE dear, belanje aku makan....:')


Berfikir
aku ni suke sangat berfikir panjang panjang. even tak penting pon. aku akan pikir jugak ! umpama mcm orang kata kita tenung gelas kaca sampai pecah. means. aku akan pikir sampai limit !. sometimes aku boleh rancang masa depan perkara tu. ade jugak pikir bukan bukan.. haha.. nak buat mcm mana aku manusia biasa, haha. berfikiran jahat pon ade, aku bukan baik pon. nampak je baik. hhhahaha... haa.. contoh nye kan... org kate if nak tidur. kite bayangkan kambing biri biri lompat pagar. ye. aku bayangkan... tp aku terus pikir..pagar tu mcm mana? tinggi ke rendah? kambing tu lepas ke lompat? nak kire sampai bile? see!!!


bila OverThinking... aku migrain........ tahap ni parah, aku rase mcm nak pijak pijak je sape carik gaduh. not in mood lah... aku igt lagi. Time MDS. aku tak cukup tidur, akak OC bagi pressure.. aku geram sangat... pagi awal kol5. nak berebut mandi, stress!! bile jalan tu, aku 5x muntah, sebab terlalu pressure,,then aku di tempatkan dengan student yg ade penyakit critical.. if korang boleh rase kan.. urat kepale aku belah kiri tegang giler ! ye urat yg hijau tu,, tegang! stress la makne nye tu.. even kau buat lawak pon kat aku. aku boleh cakap. jgn jadi bodoh la wei, tak lawak pon. o m g. kuang ajo nyer! yess,, that me when i very very stress!


sebab itu lah eyesbeg saya besar, dan saya bermata panda !



sekian :)

Cara Mempercepatkan Waktu


Asslamualaikum




korang pernah tak rase time korang bosan tu. lambat je mase tu..
tp if korang nak cepat lagi cepat la mase tu berlalu.

if nak suruh hantar assignment tu cepat je mase berlalu kan. tak menyempat. ni time dah bosan tahap nek limah ni lambat pulak mase tu berlalu.

actually, aku tengah cuti sem. waw. 2 bulan. bagaimanakah aku ingin menghabiskan mase 2 bulan ni?
org kate.. pergi lah kerja, nnti dpt duit. boleh la tampung sikit sikit pembelajaran tu. almaklom la. aku study kat Perth, Araustralia. ouhh?? serious? hakhak.. main je, kat Arau, Perlis, 
if ade duit poket lebih tu. senang la aku nak meronggeng kat padang besar. teringin nak ajak nini pg sesame. tp tu la. lesen pon tarak. 

tp sayangnya. aku mintak kerja semua reject aku. what the heck?! macam-macam reason dorg bagi. tak amek budak bawah umur la. kak oi kak. sy ni sweet 19 okeh. ade tu pulak.. pandang aku atas bawah atas bawah. ish, gatal. tak mo laaa..... tp aku suke kedai kek baru bukak kat lagenda suria tu. cantik kedai dia. gegirl giler ! aku apply. first ok la. bila aku jujur cakap. sy ni tengah cuti sem. aku berpaling je. ade ke patut dia draw X atas application form aku tu. ok. faham. 

back to topic...
cara nak mempercepatkan waktu

ape yang aku buat...ish malu pulak nak share, tp ini lah yg aku buat dalam 2bulan cuti ni.
start 
0000= online various website...
0100= still online
0200=fresh to online
0300=dekat2 dengan bantal
0400=pg dapor. merompak makanan
0500=continue online
0600=time to solat subuh !
0700= zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
0800=zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
0900=zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
1000=zzzzzzzzzzzzzzz
1100=zzzzzzzzzzzz
1200=zzzzzzzz
1300=zzzzz
1400=zz
1500=breakfast. solat zohor
1600= watching the TV
1700= solat solat
1800= tengok tv + on9
1900=tengok tv + on9
2000=tengok tv + on9
2100=tengok tv + on9
2200=tengok tv + on9
2300=tengok tv + on9
2400= tengok tv + on9


online + tido +makan = aku makin gemuk gitu.
#nak cepat kan waktu. Tidur lah !. best giler, tetibe, eh, dah malam. eh. dah pagi. eh. aku tak mandi lagi.hahaha

tara... life cycle insan yg bernama Atiqah. apa nak jadi lah budak ni. sometime aku pon tak tahu mcm mana lah aku boleh jadi LAZY WORM ni. rase nye dalam 2 bulan ni.. 2 kali je aku keluar. teman kak ikien shopping and pg event astro on the go. hmm.. dan........ aku rase aku makin berisi, mengapakah??
sbb aku makan malam. then bile makan. aku jadi mengantuk teramat. so aku tidur dalam kekenyangan bukan dalam keimanan. hoho.. but still solat 5 waktu tu penting, 

oh. lagi satu yg penting. area rumah aku ni. hulu langat. PRU hari tu PAS menang.ape yg berubah nye. azan tak mcm dulu. if dulu jarang jarang dengar azan. sekarang tidak lagi sbb PAS la, geng surau dah beraksi. dorg makin aktive sekarang ni. kekadang tu malam jumaat and ahad dorg buat ceramah kat masjid and surau. now mak pon dah jadi ahli marhaban. tp mak tak active sangat sbb geng marhaban ni banyak pergi jejalan. mak bukan sihat sangat pon. so, mak join yg dekat2 je. tok pulak selalu jugak ajak aku g mengajin kat surau.. hmm.. aku ni dah la bukan budak agama, so mcm susah sikit nak bawak kaki ni ke surau. but dlm 2 bulan ni. ade la 5 kali aku pg mengaji quran.. wah.. tak percaya aku pg surau, yess.tak payah caya pon.. tp kan.. tak ramai org pon kt surau. almost nenek nenek je. aku pulak yg kono take care of tok aku.

now, walopon hidup aku ni sedikit kebosanan aku still rase happy. tak tahu kenape, tp ade satu sbb, orang kate bende tu negative, harus di elakkan. tp aku pulak rase bende tu postive, sbb dia bagi semangat kat aku. sbb bende tu, act bukan bende tapi perkara, sbb tu.. aku boleh sampai ke sini. nak tahu ape? LOVE. yess. that is it ! tak kesah la love ape ape pon. family, friend, or someone special... love tu buat aku rase aku lebih bermakna. dan boleh bagi aku semangat. i love my family. i love my friend. and i love you. i hope you all will love me too.. :*

sekian.






To Base Road






Testing
Could be easy for us to talk about something. But, when the time fixed on the self ... that is when we recognize that the sky is low or high. And, when it also was once beautiful life easier, now become destabilized. We lost cause. We almost lost power. We stuck.

Cry 
Despite not falling tears, but our hearts are struggling. Inner suffering. We lost with yourself. In front of people, we try to give the best. We say our life is good. Always good. The reality is itself being tested. And another man, not able to understand. Never.

Yourself 
Take yourself far away. We hid. So much so, we had to push others aside. Aloof. Honestly at ourselves, we are still lost to myself. We still do not understand. Things are still not finished yet. Self, still remains so. Here .. so .. and continue to be so.

Is life will end the moment?

God, make life with a purpose. In the end, the test was made. Without testing, we will not know the meaning of life. Without testing and life, we certainly do not know who God is. Travel far, we suddenly lost its way. So, back to square one. Back to square one, not mean we retreat. But, go home to God. We need God to move on. We need God to improve lives. We need God, because we are only human.



The Meaningful Questions


Hi… to cute girl.

Hallohaaaa… handsome boy !! ^^


I got the lucky invitation




What's the meaningful Questions?


That its ! What and How.
I'll write to answer this meaningful questions.
but....... before that. I want to share with you the moment.
cuz I'm not sure whether u're there or not.
*Sharing is Caring*

#WARNING : This post little bit Long. cuz this is memories of a my lifetime. (^_^)
Take a deep breath
cool..
ok...
Are You READY??
Here we GO !!





My Way to Get There...



This is my map to get there. For your information, this is my first time go to Sunway Pyramid. I came by train. This is my first time so I’m little bit clumsy to reach there. I about to lose my way cuz I was wrong to take train. O m g.  Guess what. I was still at Bangsar LRT Station at 9.15 am. I was informing to reach there at 9.00 am for registration... I am ‘On Time’ person. In my heart, I hope that the roads are not crowded. Then………. Taraaaa!!! The first person I saw was Jin Lim a.k.a JinnyBoy. O m g. O m GGGG!!... he’s there tooooo!! I was screaming, “Jinnnnnn !!! I'm your fannnnnn !!” then he look at me.. wait ! Did he hear me??? I screamed inside meh. Did he hear me?? Waww… amazing.. then I shy shy cat laaa… (^^) oppsss.. I forgot to line up. Wait wait waittttt…………. Then my turn to register. 


Are you there during the event run?

If yes. That’s good !! you knew how happening that event !
If NOOOO……. It’s ok. Because I’m here to share with you !! ^_^
Jeng jengggggg… I know some people don’t like to read. What they want to is look the pictures.
So I would like to share the moment with pictures. Then u’ll be able know how happening it is. You know people always said that “every picture has its own story” kikiii
you don’t believe me? Never mind. Here we go !!


Before AOTG-explorer start.

Registration

B24 is my team number

Astro Shirt

this is my teammate,

Astro beg..
seem like SAG beg <3



While Performing Tasks







psy is shy
so sopan~



duck duck~


After Finish



<3 jin lim <3








Then..........


Now I know..
how important POWER BANK
I should hv one
-___________-




Its time to answer the question !



The best part........
The best part  TO ME 
is
when we can't find a booth.

You must wonder WHY right??
Let me take you through the times of error.lol

when we received the message....
we just like this picture.


Oh...we can't find.... we were so confused...
then.. we ran there..we ran here...
aiyooo... the shopper keep looking to us..
even I'm athlete..I never never never  never ran in a shopping mall. 
It is very unique.
valuable experience !!

taraa.. we rilexing our mind.. 
and keep asking.. 


then, I search on google..
"korean shop in Sunway Pyramid"
Mr.Google give us the answer


so, what are you waiting for?
lets run.. 
go to UNIQLO

BUT.......


Astro Booth NO there!!
 then.. 
we keep ran...ran.. ran...
Naik Turun Tangga Bergerak...
LG2-->LG1-->GF-->FF
FF-->GF-->LG1-->LG2
but still...
we can't find..
I still remember.
we found the answer. but not the booth. ><

when we were impasse. Suddenly a miracle happened !
we found the booth.
its there! infront of Espirit
o m g


 we take 3 minutes only at the korean booth.
the answer is The Great Seer !

then we continued to another booth,
seem like we were not in trouble after found the korean booth.


Selamat kakak ni cute !
we lost about half hour to find this booth.
-_______-
that's why this is the best part to me.
I've learned a lot.
Experience is what I need !

Lessons  I learned from the my own story :

**Never ever give up !
**Strive to be successful !
**Shortly patience may ward off great disaster.
**Water is important (^^)


Next Question..


First,
ask  my parent 

Me : Mak boleh langgan Astro-On-The-Go tak?
Mak: Ape benda tu anakku?
Me: Mak tak tahu ke? Tak pe. Yuu explain...


Mak: Bagus lah tu. Bagus bonar Astro ni...

that my dialog with my mom..
I learned in Perlis.
Perlis don't have much entertainment like cinema.
so.. I'm little bit stress cuz I don't really know what the latest hot movie..
I just like Jet Lag..

just see this..

no antena astro. means no astro..

No TV No Astro No Movie.

A Lot OF NOOO

but with Astro-On-The-Go
A Lot OF YESS
(^^)

I can watch
Anytime Anywhere
even in Kuliah day.. 
kikikikkk
*evilsmile*

I already subscribed AOTG...
can't wait to use it in Perlis as my sem break about to die young, lol
I'll make sure that I topup my broadband
so no buffering while watch AOTG..

If I have a tournament..
I just only bring my phone or tab.
cuz through it I can watch whatever I like.

I will never be outdated.
can be together with friends to watch.
get rid of boredom.
can see the live broadcast.


This rock man !!!
*ignored the tapawer*





------The End-----
(^_^)













SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI