Temuduga Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi



Assalamualaikum...


Di sebabkan aku ni malas sangat nak study anatomy so aku pun nak share dengan korang the sweet moment masa aku di temuduga untuk masuk dalam keluarga Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi . sebelum sebelum ni ramai yang tanya aku tentang interview ni.  jadi dengan baik hati nya aku nak share lah . tak adalah masa hari kejadian korang blur blur macam nak nangis nangis hentak hentak dahi kat maja panel itu .

location interview aku di UiTM Shah Alam.

normally korang akan buat fitness test dulu sebelum bertemu dengan ahli panel yang baik dan sangat baik dan sangat pandai bertanya soalan.

untuk fitness test korang akan buat 4 station. rasanya tak susah sangat kalau korang cukup fitness.

1. beep test.
2. T test
3. Jump test
4. sit up.

sikit je kan 4 je . jangan risau . be prepared and insyaallah allah will help u.
kalau tak salah aku. dekat fitness test full mark adalah 20%.

dan bila korang dah habis kat fitness test. korang akan cool down then tukar baju dengan segera sebab panel akan menunggu anda . so tak payah lah nak make up mcm pengantin . tp make sure kena kemas lah barulah selera panel tu tengak .

most soalan yang panel akan tanya adalah...

"ok minah bin samat, please introduce your self"

oh lupa. masa interview lisan dengan panel kita kena cakap in english tau..
next question depend on them lah. unpredictable...
if I'm not mistake, markah dengan panel pulak adalah 80% ..
total 100%..

masa aku buat fitness test aku dpt 16/20..down giler kot bila tengak ramai yang dapat full mark. -___-

so nasihat aku..doa bebanyak kalau boleh buatlah solat hajat. kalau yang dah lama tak exercise tu sila lah cari fitness anda kalau pancit malu woi MALU !!

ok. good luck okeh. kalau ada soalan yang menghantui korang boleh la share hantu tu dengan aku.. eh???? hahahah


15 comments:

Anonymous said...

salam akak.i want to ask u more about this.can u add me Amalina mohd puad.i dont know your fb.please..i really really need your help..asap

Atiqah Aziz said...

wslm. I've been add u but i'm not sure whether it is u or not. sbb banyak nama yg sama keluar. hope if u read this msj pls add me on the left button (fb@twitter)

Anonymous said...

assalamualaikum...akak nak no fon boleh...? nak call akak tnya ttg interview ni...done add kat fb

Atiqah Aziz said...

@ anonymous

waalaikumsalam. :) done added u.

Anonymous said...

salam...akak...klau yg t test tu mcm mne ea?

Atiqah Aziz said...

wslm. try awak click link ni. nnti dia akan bagi tahu cara2 nye..

http://www.topendsports.com/testing/tests/t-test.htm

Anonymous said...

Salam..
Akak. Bole mntak tolong share akak pnye result? Dgn klau bole targeted time/score tk? Mcm contoh yg beep test tu smpai level brp dy nak.. sit up tu brp kali.. bole tk?

Mohd Amir said...

Salam..kak interview lisan panel tnye ap lg??

dent kodent said...

Hi. Nak tnye sains sukan ni killer subjek dia apa eh?

Anonymous said...

salam. nak tanya kalau time kita nk interview ni tp kita sakit kaki mcm acl. so dpt excuse or markah fitness kita 0?

Anonymous said...

Mmg kena answer in english ke

Anonymous said...

Salam akak, masa itrview dia bagi result terus ke samaada kita dapat atau tak.? Ke kena tunggu result dia keluar melalui online?

Unknown said...

Akak....memang start dri panel suh introduce self sampai habis ker kene ckp bi

Anonymous said...

@Unknown

iya awak

Anonymous said...

@Anonymous

tunggu melalui online

SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI