Sesi temuduga Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi UiTM Perlis 2014



Assalamualaikum..



malam sebelum temuduga di jalankan. 
ini adalah hasil yg di bincangkan.


Sila check nama ye adik adik.
tengok Panel berapaa....


Ibu Bapa duduk sini ye. 
anak anak sedang berjuang utk masa depan.


Ibu bapa gelisah.
anak berdebar debar. dup dup..


SRD4Am crew sedang berbincang..







I played the music of bleep test.. u run ok.
run baby run.





















Welcome to UiTM
kepada yg berjaya.

SEE YOU IN NOV 2014 !

Sunway Raya



































Apa itu Supplementary Examination UiTM



Assalamualaikum..


Aku selalu nampak Supplementart Examination ini masa nak check result.

Tiap kali tengok, tiap kali itu lah aku bertanya.

Apo Bondo Eh Ni ?

Jadi bila aku dah tahu.

Aku nak share la...

UiTM Supplementary Exam atau dekenali sebagai Sub Paper adalah platform bagi pelajar tahun akhir yang gagal kurang dari 2 paper. UiTM akan menghubungi pelajar yang layak. 





Sumber : Dreaming is Fun




Jawapan Apo Bondo Eh Ni



Assalamualaikum...






kepada yang dah penat memikir.

sini ada buah tangan untuk anda.

Jawapan penuh apo bondo eh ni...



SUKA HATI

LUMBA LARI

TERKEJUT BERUK

TAHI BINTANG

HABIB JEWELS

JALAN JALAN CARI MAKAN

MATI KATAK

GARISAN PENAMAT

PULAU PINANG

AIS BATU CAMPUR

TUKANG KAYU

TERENGGANU

SHEIKH MUSZAPHAR

SENJA

LOGAM

MADU TIGA

TAJAM

IKAN BAKAR

LAGENDA BUDAK SETAN

BUAH TANGAN

RIBUT PETIR

CUCUK CUCUK

TELUR MATA

FILEM SERAM

BASIKAL TUA

PAHANG

LUMBA HARAM

MAYBANK

DERMA DARAH

MALAM PERTAMA

PINTU SUKA HATI

BELON UDARA PANAS

SOTONG KERING

SAMSENG

TAHI CICAK

KAKI JORAN

PISANG GORENG

TAKUT BINI

SUP AYAM

KEDAH

MEKANIK

CUKAI PINTU

DO RE MI

MAHATHIR MOHAMAD

HARIMAU BINTANG

ULAT BUKU

PENING KEPALA

TUKANG JAHIT

CINTA MONYET

POP POP

TANDAS AWAM

OMBAK RINDU

BULAT

SURAT CINTA

JURURAWAT

ASTRO ARENA

FIKIRKAN BOLEH


BULAN SABIT MERAH

MATEMATIK

KEK BUAH

BELAH BAHAGI

CINTA TIGA SEGI

MAGGI SUP

MAWAR BERDURI

BEG KULIT

KASSIM SELAMAT

KAKI JUDI

LE TOUR DE LANGKAWI

KAYA RAYA

GENTING HIGHLAND

PANCING UNDI

TIDUR SIANG

MELODI

KEMARAU

JUARA LAGU

CUCI KERETA

POCKET ROCKET MAN

CHIPSMORE

BUANG MASA

PIALA DUNIA

LIDAH BERCABANG

JIMAT AIR

PEGAWAI POLIS

ANAK BULAN

JAM LOCENG

LITAR SEPANG

TAHUN BARU CINA

LEMANG

MAKAN HATI

TEMBIKAI SUSU

MATA KERANJANG

KL SENTRAL

AYAMAS

NASI GORENG USA

PANGGUNG WAYANG

KAKI BANGKU

BUKU LALI

PROTON

KONSERT

ZOO

KECEMASAN

SAHABAT PENA

WARGA EMAS

ROTI KAYA

BUKU LIMA

BUTIK FESYEN

ALI CAFE

BUNGA KEBANGSAAN

BELAKANG TABIR

POLIS TRAFIK

HAIWAN TERNAKAN

NASI LEMAK TELUR

TADIKA

XX RAY

SATU MALAYSIA

SENYUM ITU SEDEKAH

PINTU HATI

MANDI BUNGA

KASUT RODA

TANDA TANGAN

HANTU RAYA

MATA DUITAN

OMBAK RINDU

BURGER BAKAR

BAS SEKOLAH

CAK CAK

DAKI GUNUNG

GOL DAN GINCU

MATAWANG ASING

SELAMAT JALAN


Gagal UPU. Ke mana saya harus pergi ?



Assalamualaikum.


Kepada yang gagal. Jangan putus asa. Rezeki ada di mana mana. Apa yang penting adalah usaha anda.

Sesiapa yang gagal UPU. Tapi nak sambung belajar juga. Jangan risau.

Di sini lah tempatnya.

UiTM Mengubah Destini Anak bangsa, (MDAB)

Anda akan membuat Pra-diploma UiTM.

Apa yang anda belajar adalah asas.

ELC, Math, English.

Selain tu. tiap2 bulan UiTM akan memberi anda elaun dalam RM 400++

Peluang untuk sambung pelajaran di UiTM (diploma) adalah tinggi.


*Aku cakap mcm ni sebab ramai budak kelas aku adalah dari Pra-dip*


SYARAT PRA-DIP UiTM

PERMOHONAN




You must trust ZALORA


Hi all..







even you life in Kampung. Zalora will sent it to you.
like me.
no more fear of your location.








very comfortable.
like you use 2layer of sock.



tadaaa... wafer sock




Larian Gegar 2014



Assalamualaikum...




Bangga kejap jadi participant yg datang awal dari organizer













She from Brunei. 
Nice to meet you Nisa :)






Selamat Tinggal Kenangan




Assalamualaikum...


video

Hanini & Syafiqah


video
Aku & Syafiqah
Kejohanan Silat Selangor


video
English In Camp
-Form 3-

video

Malam Citra Seni.
First time aku menari woii..
*teka yang mana aku*


video



video
hehe

Bahaya Collagen Plus Vit E



Assalamualaikum..





Korang pernah guna tak?

kalau nak ikut pengalaman aku. Aku pernah guna product ni. Sebab muka aku tersangatlah burn sebab swimming punya pasal. Effect dia sangat menakjubkan. Baru 3 minggu pakai ramai yang puji. aku pun hairan sebenarnya. 

dan sesape yang nak beli. bende ni  RM20.00 sahaja. Murah. Tahan Lama. Mau? sila wechat: Limahoii
nak tolong member niaga. hihi..

dan hari ni. aku baru tahu benda ni bahaya. dulu aku main pakai je sebab nak hilangkan burn swimming ni. 



Apa bahayanya Collagen Plus Vit E ?

kita tengok isi kandungannya...


MIDAZOLIDINYL UREA AND DIAZOLIDINYL UREA
Ini adalah kandungan yang paling umum digunakan untuk bahan pengawet setelah parabens. Bahan utamanya adalah formaldehida, yang dikenal untuk mengawetkan mayat, dan sangat berbahaya bagi kesehatan manusia. Dapat menyebabkan dermatitis (radang kulit), luka bakar, inflamasi, dan pengeluaran air mata. 

METHYL AND PROPYL AND BUTYL AND ETHYL PARABEN (Kandungan dalam Krim)
Digunakan sebagai penghambat pertumbuhan bakteri dan untuk memperpanjang batas waktu kadaluarsa produk. Meskipun diketahui beracun, namun kandungan ini masih banyak digunakan. Efek yang mungkin terjadi adalah timbul banyak reaksi alergi dan ruam kulit. 

PETROLATUM
Hindari petrolatum atau parfum berbahan petrolatum, karena ini merupakan sebuah byproduct dari produksi minyak bumi atau bensin. 

PROPYLENE GLYCOL
Idealnya, ini adalah gliserin sayuran yang dicampur dengan alkohol yang terbuat dari gandum. Propylene Glycol ditemukan pada beberapa produk kosmetik dan pembersih wajah. Zat ini dapat menyebabkan kemerahan pada kulit dan dermatitis kontak. Bahkan penelitian terakhir menunjukan bahwa zat ini juga dapat merusak ginjal dan hati. 

PVP/VA COPOLYMER
Zat kimia yang hasil keluaran minyak bumi ini digunakan pada produk hairspray dan kosmetik lainnya. Dianggap dapat beracun, karena partikel-partikelnya dapat menyebabkan masuknya benda asing pada paru-paru orang sensitif. 

STEARALKONIUM CHLORIDE
Stearalkonium klorida dikembangkan oleh industri kain sebagai pelembut kain. Namun, zat kimia ini juga terkandung dalam kondisioner dan krim rambut. Bahan ini dapat menyebabkan reaksi alergi. 

SODIUM LAURYL SULFATE (SLS)
Zat sintetis ini biasanya digunakan pada produk sampo untuk membersihkan dan menciptakan banyak busa. Efek yang ditimbulkan zat ini adalah iritasi pada mata, ruam kulit, rambut rontok, ketombe pada kulit kepala dan reaksi alergi. Sering kali kandungan zat ini disamarkan dalam pseudo-kosmetik alami dengan penjelasan dalam tanda kurung “berasal dari kelapa.” 

SYNTHETIC COLORS
Bahan sintetis warna diyakini sebagai penyebab kanker. Jika dalam produk kosmetik tertera kandungan ini, jangan sekali-kali menggunakannya. 

SYNTHETIC FRAGRANCES
Wewangian sintetis yang digunakan dalam produk kosmetik mengandung sebanyak 200 zat kimia berbahaya. Bila Anda menggunakan produk wangi maka semua bahan kimia berbahaya bisa diserap dalam aliran darah melalui kulit. Bahan kimia ini dapat mengakibatkan efek samping seperti sakit kepala, pusing, ruam, hiper-pigmentasi, kekerasan batuk, muntah dan iritasi kulit. 

 TRIETHANOLAMINE (Kandungan dalam krim)
Sering digunakan dalam kosmetik untuk mengatur PH dan sebagai dasar bagi banyak produk pembersih. TRIETHANOLAMINE dapat menyebabkan reaksi alergi, termasuk masalah mata dan kekeringan pada rambut dan kulit. Bisa beracun jika diserap ke dalam tubuh dalam jangka waktu yang panjang.















My 1st time with NIVEA’s rinse off body lotion



Hi !






Before I know about this product, I just know conditioner only for hair. But know, I must change my mind to say that the body also have conditioner. I think every one should know about this product. This is awesome. You have to try to experience it then you know how cool it is!

I need to use this conditioner because every week I have to go to the swimming class. This is disaster for me because every time I back from the swimming class my skin will dry and being rough. This all because of chlorine! For hair, I use conditioner to cover my dry hair. For body? No conditioner. 

Before this product release, I was very worry about my skin. No product suitable to settle my problem. Now! I don't have to worry anymore. This in shower intensive skin conditioner is very awesome. I need to buy it to take care of my skin. No more rough skin. No more worry. I can swim without thinking about the skin anymore. 

I very thankful to NIVEA. This is my first product I use for body skin. Its look like it very effective for swimmer like me. Smooth skin is mine!

Everyone! You should look this video



Hujung minggu pelajar Universiti



Assalamualaikum..




Ini landak yang bakal di korbankan. daging dia sedap woo!




mee soup gua kerbau. sedap sedapppp~~





Ini lah daging landak tuh sebelum bertukar menjadi Kari Landak
















Cara membuat akaun PAYPAL



Assalamualaikum..


1. Go to Paypal Website. HERE

2. Click Sign Up

3. For Individual or Business ?

4. Fill the form.

5. Verified your account.

     How?
     1. Comfirm your card.
     2. To get 4-digit. kindly call your bank and ask for the Digit.

6. Finish. Congratulation. :)




Spring Live Active Run 2014



Assalamualaikum..


I love to run. but unfortunately I face the biggest problem that make me to rest. you make me cry and cry and cry. I hate you posterior shin splint. does anyone know how to treat this kind of shin? ouch. its very pain. especially after I make a movement.


I hope no one experience this problem. even this is common for runner.

So ! if you are feeling well. I invite you to join Spring Live Active Run 2014.

I want to join. but its too far from Kuala Lumpur..

Why you must participate?

Because of this VEST!






More information about this event. Feel free to visit  http://liveactiverun.com/web/

So... ALL THE BEST !

Shin Splint


Assalamualaikum.


Baru baru ni aku buat kerja yg agak gila. aku training olahraga. buat endurance dalam masa seminggu. non stop ok. setiap petang aku turun sport com. haha.. tapi ape yg aku dapat adalah kesakitan. apa seyh yg sakitnya?

korang pernah dengar tak SHIN SPLINT? aku baru je baru bende alah ni. nama dia nice kan. comel je. sakit dia pun perghhh.. nice !

normally..masa mula mula sakit ni. tak delah sakit sangat sampai kau tak boleh jalan. aku start rasa sakit hari ke 5 training. azab oi azab. masa lari tak sakit. bila dah stop tu. punya lah sakit allah je yang tahu.

dia sakit sebelah tulang tibia.

aku ada search internet pasal ni.

Punca Shin Splint.

Punca-punca splin shin boleh banyak dan pelbagai aspek. Berlebihan dalam aktiviti-aktiviti seperti berlari, berjoging, atau berbasikal boleh menyebabkan pelbagai jenis keradangan. Aktiviti baru, berubah berjalan permukaan atau aktiviti yang kerap pada permukaan keras , memakai kasut buruk patut atau haus , peningkatan yang drastik dalam aktiviti, atau berlari di atas permukaan tidak sekata juga boleh membuat seseorang individu lebih mudah terdedah kepada pembangunan splin shin. Bersama-sama dengan otot betis terlalu aktif , lebih- striding sering komponen masalah biomekanik asas akar umbi masalah. Seperti yang dijelaskan di atas, anterior tibialis adalah sangat penting semasa gaya berjalan. Yang tibialis otot anterior dan tendon memanjangkan lalu pelbagai "biasa " mereka apabila seseorang lebih- langkah. Untuk mengimbangi dan mencari ruang baru untuk pergerakan , otot akan berasingan daripada tibia ( betis ) dan menyebabkan keradangan dan kesakitan.

aku ada baca jugak. kalau kita push jugak shin splint ni. tulang dekat tempat sakit tu akan patah. jenis kepatahan adalah stress fracture. meremang pulak aku dengar. oh. sir zuhaili kata shin splint adalah chronic disease. dia makan masa yg panjang...

cara nak elok kan.

lagi elok kau rehat.
lepas training tu. letak ais. REST. ICE.

hanya sapa yg dah kena je tahu bagaimana kesakitan nya. wuwu... 

DiGizens Thank You Sale



Hi !!

Happy New Year !

........

And now. She always remind me:

"Effort will take you as far as you want to go !"

I am very grateful    ^_^


Currently : DiGi is  having the BIGGEST YEAR-END SALES! 



As You see.... the same word is FREE. Yes! Free.. 

DiGi is now Giving awesome offers and plans! 
Now you're free to reward yourself and your loved Ones with :-
FREE smartphones
 FREE tablets
FREE internet 
FREE calls

No need to purchase. It's FREE.
yes. Free !

Guess what! It also FREE.

*word of the day is FREE*



These two items are also Free..but to the lucky winners.

So many Free. Free and Free..
what a heaven..

^_^




Check out DiGi for other amazing offers! 









SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI