Program Kepimpinan Organisasi Tahap II


Assalamualaikum..





Pada 23 ogos sampai 25 ogos 2013 aku join satu program iaitu Program Kepimpinan Organisasi Tahap II under Jabatan Belia dan Sukan Negeri Perlis . baget je aku ni mcm power boleh join benda benda mcm ni padahal berebut berebutkan sampai habis kredit call Puan Malini . kira mcm first come first serve. tak da lah uitm pilih orang yang bagus je boleh pergi . lagi satu punya lah bagus aku ni . aku pergi program ni sebab tak nak pergi koko . pergh . koko tiga hari berturut turut weh . memang tak lah aku nak pergi . nampak sangat kemalasan aku tu terserlah sanggup tu cari lubang lubang yang boleh buat aku lari ko . alhamdulillah Berjaya :)


Location di Langkawi . kami menginap di Eagle Bay Hotel fully sponsor by Jabatan Belia dan Sukan Negeri Perlis .  pastu dapat baju percuma . baju tu jersi tau . lawa juga even simple alaa orang dah bagi percuma bersyukur je lah aku lesing juga kang . wakil dari UiTM ada 14 orang kebanyakan akak akak degree yang pergi . almaklom lah dorang baru lepas bercuti panjang . dalam 14 orang tu ada boy over flower tau . nama dia Huzaifah a.k.a U.J .  unik kan . dia ni bakal MPP kat UiTM perlis ni . sama lah dia dengan kawan aku yang ikut ni nama dia cekodok . 


first time pergi sana kan aku frust giler . kenapa? sebab cekodok dengan UJ ni asyik cerita tentang kem MPP dorang tu je .  aku ni dengan member UJ tu jadi tunggul . rasa mcm nak hempuk je dorang berdua tu . dorang bercerita sepatah pon aku tak paham . so aku pon duduk diam je .  geram ok . aku ingatkan UJ dengan Cekodok ni dah habis kan cerita tenrang kem MPP dorang yang dah lapuk tu . rupanya tak weh . dah sampai ke Langkawi dorang boleh continue cerita mpp tu. ah . lantak korang lah .  aku malas nak layan .  pastu aku buat geng dengan kawan UJ tu, Dayah . Aku dengan dayah pon jadi lah kawan . bila aku dah malas layan memang aku jadi malas .  so aku pon minum air teh kat cafe hotel tu . waw... teh layan diri tau . hotel sediakan air teh . kita yang kena letak sendiri gula dan cream . itu hebat . tak de lah sakit buah pinggang aku .  biasanya kalau air teh yang orang sedia kan manis sampai boleh membunuh ok .  kali ni layan diri . Less Sugar adalah pilihan aku . 


apa yang aku dapat dari program ini adalah bagaimana kita sebagai pemimpin menyelesaikan masalah secara kreative .  dorang cuba ajar kami melalui aktiviti kasut .  semua orang kena tanggalkan kasut letak kat center then akan ada beberapa kasut yang hilang . haa .  yang hilang tu aku lah . ntah apalah yang dia berkenan dengan kasut tu kan .  pastu dia suruh kami mcm mana nak jumpa balik kasut yang hilang tu .  bagaimanaa?? 



baginilah keadaannya time dorang gaul gaul kasut .  di pijak pijak . sian giler kasut aku . sekali tengok mcm dorang tengah belasah manusia yang tak bersalah pulak . oh my kasutttt . last2 aku dapat pakai balik kasut aku tu . ^^ . yang baju biru tu .  itu lah UJ yang di aur aur kan oleh aku . haha




ini adalah lunch kami semua .  sedap hingga menjilat pinggan kau sendiri .  pastu malu malu sebab ade orang tengok .  apa punya perangai lah pelajar sekarang ini . sekali lagi .  semua ini adalah percuma ok .  percuma .




OPTIMUS SUPRIME .  ini nama kumpulan aku . kumpulan ni nama je hebat tp malu malu kucing . dalam kumpulan aku ini aku lah yang paling muda 19 tahun . yang lain atas 20 . idea buat topi kumpulan pun idea aku . aku kena lah membantu mereka yang shy shy cat ni .  di sebab kan MC cakap kumpulan yang terbaik akan dapat hadiah . aku pun pulun habis habisan buat sebaik mungkin sebab nak hadiah . then bila time penutupan tu . aku pon baget yang group aku boleh menang . last2, semua group dapat hadiah .  tak de pertama tak de yang terbaik . ini gampang . 





nampak tak lukisan atas ni . jeng jeng . hasil usaha tangan aku dengan bantuan allah . first time lukis . oh lupa . kami di kehendaki lukis bangunan Jabatan Belia dan Sukan dengan kos RM 300 juta .  then ini lah hasil nya . atas bengunan ade swimming pool . :) sekali tengak mcm manakutkan je .





aku jumpa conjuring kat Eagle Bay Hotel .lalalalalaaaa.  ok . bye .




Tandas Berlalat


Assalamualaikum.

Masa balik dari perlis ke langat aku naik bus je pastu di sambungkan dengan LRT ni je la cara yang paling mudah untuk aku sampai ke rumah di hulu selangor tu. almaklom lah wei hulu takde airport kalo ade aku mmg dah beli tiket direct ke bilik aku. haaha. berangan sahaja lah kita ceritanya. alaaa.. bila lagi kan nak berangan.

masa aku dari Dahlia 1 nak keluar cari taxi kat oren konon nya ada. kata kawan aku ada sebab masa tu hari jumaat. ok. aku pon gigih kan diri pack barang banyak banyak sampai tiga beg. padahal cuti seminggu je. raye ke 4 dah balik.. haa.. amek kau mcm nak balik cuti sem pulak kan. 2 beg aku tarik beg balik kampung dan luggage tu aku sekali kan. lagi satu beg adidas ala ala budak sekolah yang baru nak belajar A B C.

bila aku dah sampai kat oren. tup tup tup... lenganggggg... apakahhhhh.. wei. beg aku dah la banyak. bila aku nak jalan tu konon nya aku fikir mungkin pak cik taxi ni nak main main dengan aku. mungkin dorang menyorok ni belakang pokok pokok tu kot. aku pon dah start malu. pastu mula la dah rasa beg aku berat. padahal tarik tak sampai satu kilo meter pon. tu godik namonyo. ceceh... masa aku tarik beg beg gadang tu ade sorang mamat ni cakap.

"cik kak oii.. balik seminggu je. ini bukan cuti sem"

pergh. merah muka aku. masa tu kawan aku dah jauh ke depan mane tak nye bawa beg hiking je kot. aku ni yang parah di tinggalkan kat belakang. padan muka aku. tak de simpati ok. ni member hati kering punya. aku buat susah aku deserve for that. that is malu. tp malu malu pon mamat tu tolong angkatkan beg tu untuk aku. wah. terharu ade juga lelaki yang gentle nak tolong perempuan yang sengaja menyusahkan diri. tak sempat pon nak tanya nama. ceh mcm cerita dalam movie malayu terhangat pulak kan.

masa ni bulan puasa. kami sampai kat station bas kangar lewat sikit. so kami berbuka dalam taxi je. minum air fav aku. iaitu air yang paling tidak disukai oleh remaja masa kini iaitu teh kundur. aku minum seteguk je. tp cepat giler habis. mungkin botol bocor kot. sapa yang tahu kan. haha..bila KFC kangar dah lengang kami pon makan snack plate berjemaah. sebenarnya tujuan tak nak tunggu kat station bas sebab tempat tu tak sihat. banyak karbon monoxide. ejaan pon salah. kami pon lepak la sampai kol 9.45 p.m then baru gerak ke station terus naik bus. bila dah naik tu jangan cakap lah kan. aku letak barang. adjust tempat duduk. kaki bersila. pandang kiri kanan. line clear jom tido. letak kepala aku terus tidur.

aku buka mata je bas tu dah gerak dari duta ke pudu. dalam bus yang bergegar tu pon aku boleh tidur mati. dengan mata aku yang perit tu aku siap. masukan sweater dlm beg. lap air ape yang patut. cover cover kita bukan kat perlis dah kita kat kuala lumpur.. yeahhh.. i'm coming home i'm coming home tell the world that i'm coming home.

konon nye aku nak buat surprise kat mak. tak nak bagi tahu balik bila. aku berangan konon mak nangis nangis bangga anak dia dah boleh berdikari tanpa dorang kena jemput kat station bus. baik tak? haha. rasa mcm nak terajang je minah ni.

dah pukul 6 pagi aku pon naik LRT dari masjid jamik ke maluri. dari maluri aku naik bas. untuk pergi ke batu 9 la. sebelom direct ke rumah aku. nak pergi station bus maluri tu kene naik jejantas. bayangkan dengan beg aku yang berat tu, aku pon gigih nak naik jejantas. tetiba perut aku memulas mulas rasa mcm ada semut dalam perut aku ni mungkin semut tu makan pancreas aku kot. dia ingat daun kering. adoi aku dah berpeluh peluh menahan hajat ni. aku pon dengan beg yang berat tu bawak turun ke bawah sebab aku nampak sign board toilet kat bawah. bila aku dah usung beg yang berat tu. toilet pulak tak boleh guna. aku ketuk ketuk pon tak boleh bukak. adoii.. ayooo amma appaaa...

aku pon proceed je la naik jejantas dalam hati memujuk hajat supaya bertahan selama yang boleh.dengan mengangkat beg yang berat tu aku pon rasa tu membantu hajat aku supaya termakbul. lagi berat lagi la dia push. dah hujung hujung ni. adehh..

lepas mengheret beg tu. time nak turun. ini gampang. ada pulak pakcik pengemis tu tidur kat tangga. maksud aku tengah tengah. tak habis dengan tu dia terkangkang pulak. adoi. aku dah hujung hujung ni. musibat je pakcik tu. aku pon terpaksa dengan keadaan nak terberak nya mengangkat beg luggage tu atas kepala. takut kalo aku terlanggar kaki pakcik tu. kang dia bangun dia kejar pulak aku. tak sempat buat surprise kat mak aku. aku rasa pagi yang hening tu bertukar jadi musim kemarau. tadi hujung hujung. ni hampir hampir.

alhamdulillah bus ke batu 9 cepat sampai. bila aku dalam bus. aku dok diam diam ketat ketat. tak nak bagi hajat melepas. bile sampai je batu 9 aku terus lompat dr bus tu dengan beg 3 gerabak yang berat dia mcm bawak gajah tu keluar. then carik point yang aku boleh makbulkan hajat aku ni.

aku nampak la kedai mamak ni. dekat dengan bus batu 9 tu. aku apa lagi terus pergi serbu kedai mamak tu. aku perasan jugak la ade mak cik tu pandang lain mcm je time aku masuk kedai makan dalam bulan puasa. makcik saya tak peduli kat makcik saya peduli hajat saya ni.bisik hati aku yang agak gila ni.

aku pon pg kat mamak tu buat muka cool mcm takde ape yang berlaku. dia pon cakap

"ya adik, mau makan apa, semua goreng goreng ada. baru angkat punya"


"eh. maaf. saya nak tumpang toilet boleh?



"ini jalan adik"



"ok. terima kasih"


bila aku bukak je pintu toilet tu. lalat tu kuang ajar, dia terbang atas kepala aku mcm aku ni dah setahun tak mandi. bila tengok lobang toilet kedai mamak tu. terhenti lamunan.ade la dlm 5 ekor lalat hurung lubang toilet tu. wei...sedih wei sedih. aku terus lari balik kat bus stop sambil (*&&^%%^$) kat kedai mamak tu. bapak geli woi..kedai kemain lawa lagi. bila masuk toilet. terbatal terus hajat terbesar aku.


Note: dalam bus jangan tidur mati. bila dah sampai R&R tu makbul kan lah hajat anda kerana sayangi organ dalaman anda.













Kursus Latihan Kejurulatihan (T.O.T) Skuad 1 Malaysia Agensi Anti Dadah Kebangsaan


Assalamualaikum...

Melalui aktiviti ni kita sebenarnya lebih mengetahui tentang dadah. o m g. memang bahaya. disebabkan aku pernah belajar dalam bidang farmasi maka nya lah kan aku pon tahu la sikit sikit. time dalam activiti tu  adalah tuan pengarah ni bagi syarahan pastu aku beriya riya menganggok kepala konon nya faham lah kan. tp sebaliknya. haha. 

TOT ini memang sempoi gile. Dorang buat activiti ni memang reducekan tension. ye lah. kalau tension kang ade pulak amek dadah sebab nya nak tenang. tak gitu. haha. so simple  sesuai dengan semua lapisan umur. :)












video


video video














My SportRec Generasi


Assalamualaikum..

Kali ni aku nak share video yg indah di lihat tp mungkin boring kalau tak di hayati.

sebeno beno beno nyo aku nak masuk kan video dlm blog sbb nak jimatkan space laptop aku ni. almaklom la. nak beli extra external hardisk tak mampu. mau tak nye. harga beratusan. tak mampu. haha.

Ni video My Generasi saje je nak buat ala ala JinnyBoyTv punye....

Real Video di SINI

Ni bebudak nakal SRD2Am yg punye.




video

jeng jengggg..
hebat tak. walaupun kami di universiti yg sibuk dengan assignment bagai
kami tak lupe permainan mase bebudak. 
My SportRec Generasi
hahhah..






Yun Nam Hair Care PENIPU ????


hi. Assalamulaikum...

As you see the tittle. PENIPU.is it really Yun Nam Hair Care Penipu? Yun Nam Hair Care CHEAT MONEY?ok. ok.... aku pun tak tahu perkare sebenar..but due to the feedback from custemerzzzzz.....hmm.. sadly to say lah kan,,,


blog yang paling best yang ni.


tak habis dengan tu.. aku bace bace.. tetibe aku jumpe yang ni pulak.


ok. sekarang aku mcm agak percaya dengan dorang and now, I scary scary gitu ngan Yun Nam ni. errr...

#ape pun. benda tak tahu betul ke tak. kalau kau tak percaya. feel free to try, tengak sama tak pengalaman dengan 'mangsa'. kalau semua ni hanya fitnah semata. sila buat entry korang and betulkan segala fitnah.

wassalam.






SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI