Celcom Xpax Pimp My Ride Consolation Prize

Assalamualaikum~~

Hi..

I would like to Thanks NUFFNANG for the LOVELY MONEY..








=I LOVE YOU =
do you love me?
LOL


Rindu cikgu Atikah !!!!

Assalamualaikum ~~~












Chat FB is AWESOME!!


Assalamualaikum..

tyqa baru je tahu tentang chat kat fb ni awesome! hahha... x caya?
try copy paste kod2 ni kt fb chat.. lawaaaaaa.....


Berikut adalah kod-kod untuk membuat font yang unik di facebook chat :

[[244961858909298]] = A
[[344113652270150]] = B
[[344991278847613]] = C
[[164461493653696]] = D
[[196752423751220]] = E
[[301630573215430]] = F
[[251496118250464]] = G
[[266394220086654]] = H
[[164866556948132]] = I
[[180599335371968]] = J
[[209067005843651]] = K
[[238594039545396]] = L
[[147702285338528]] = M
[[309221402452022]] = N
[[180901405340714]] = O
[[246506925416551]] = P
[[333343613344059]] = Q
[[123128367803569]] = R
[[316143388416019]] = S
[[334073456605673]] = T
[[199626093460643]] = U
[[224202614323263]] = V
[[336032459740792]] = W
[[205228226232732]] = X
[[142420399202282]] = Y
[[157919817645224]] = Z

DIBAWAH INI ADALAH KOD ICON

[[243344945733611]] = Repost
[[mahochat]] = Maho
[[203443053077888]] = I Love Kaskus
[[205827876172490]] = Bingung
[[261018420628968]] = Thumbs
[[328740787138287]] = Nope
[[296027833771776]] = Capede
[[311851138846391]] = Alay
[[guengakak]] = Ngakak
[[171108522930776]] = trollface
[[foreveralonecomics]] = forever alone.
[[MegustaMeMe]] = Me Gusta.
[[149333368464171]] = Yao.
[[145768898802324]] = FUUUUUU.
[[168456309878025]] = LoL.
[[FapFapFapFap.B]] = Fap Fap Fap Fap.
[[106043532814443]] = Y U NO.
[[214457085240151]] = Nothing to do here.
[[129627277060203]] = Poker Face.
[[160723207280093]] = Are you f*cking kidding me?
[[ChallengeAceptado]] = Challenge Accepted

DIBAWAH INI ADALAH KODE GAMBAR

[[252346194801306]] = RUMAH
[[266313623412267]] = PINGWIN LINUX
[[191560730921873]] = LOGO GOOGLE CHROME
[[182809565135565]] = LOGO GOOGLE ++
[[242070735843795]] = LOGO SNAPTU
[[266910496686186]] = LOGO WINDOWS
[[258958334142268]] = LOGO ANDROID
[[google]] = LOGO GOOGLE


DIBAWAH INI ADALAH KODE ICON YANG LAIN

[[249199828481201]] - Konata Izumi
[[250128751720149]] - Domo Kun
[[223328504409723]] - Gintoki Sakata
[[236147243124900]] - Pokeball
[[326134990738733]] - Pikachu
[[155393057897143]] - Doraemon
[[224502284290679]] - Nobita
[[144685078974802]] - Mojacko
[[334954663181745]] - Spongebob
[[196431117116365]] - Shin chan
[[148935948523684]] - Pedo Bear
[[269153023141273]] - Poring
[[yahoo]]
[[google]]
[[facebook]]
[[kaskus]]
[[amazon]]
[[youtube]]
[[googlechrome]]
[[opera]]
[[internetexplorer]]
[[flock]]
[[microsoft]]
[[microsoftword]]
[[microsoftexcel]]
[[microsoftpowerpoint]]
[[megaxus]]
[[grandchase]]
[[indovision]]
[[history]]
[[sony]]
[[nokia]]
[[telkomsel]]
[[windows]]
[[transformer]]
[[itones]]
[[photosop]]
[[142318662481784]] = Victorbook
[[131763186925449]] = Uksw
[[141996965827812]] = Indonesia
[[137748709592464]] = Indonesia Hiphop Community
[[134068549961650]] = Maluku
[[104527799601292]] = Bali
[[136001599765939]] = Jakarta
[[137951926227398]] = Salatiga
[[140145309347027]] = Topi

TRY THIS !

[[147702285338528]] [[196752423751220]] [[334073456605673]]
[[316143388416019]] [[164866556948132]] [[244961858909298]]
[[309221402452022]] [[251496118250464]]

I LOVE YOU :
Code:
[[164866556948132]] [[238594039545396]] [[180901405340714]]
[[224202614323263]] [[196752423751220]] [[142420399202282]]
[[180901405340714]] [[199626093460643]]

GALAU :
Code:
[[185422434888201]] [[312935248739937]] [[336820319661426]] [[312935248739937]] [[217892258289816]]

IPTKJ
Code:
[[164866556948132]] [[246506925416551]] [[334073456605673]] [[209067005843651]] [[180599335371968]]

selamat mencuba!!


SR 111- Diploma Pengurusan Sukan & rekreasi

Assalamualaikum..

aiyaaa.. aku mmg dah pening ttg course yg aku dapat dr UiTM.
saje je la nak cari kt google ttg course ni tapi tak jmpe!
Finally... jumpe gak.. haha..

here we go!!

Sebelum tu, aku nak bagi tahu program ni program bertemuduga tau..
tekan SINI untuk lebih info tentang temuduga tu.



_______________________________________________________________

ini adalah subject2 SR111

*ini 2012 punye, if yg lame punye tak tahu la. this one latest punye..*

SR 111 same mcm SR 113 ade 5 sem jugak.















Welcome to UiTM !

assalamualaikum!

harap awak semua sihat je, walaupun cuaca skrg nih tidak menentu.
#korea tgh salji tau! huhu.. tibe2 lak. hihi...

Good News!
tyqa dapat continue study kat UiTM Kampus Arau, Perlis.
dlm bidang Diploma Pengurusan Sukan & Rekreasi
fakulti sains sukan & rekreasi !
alhamdulillah!

Now tyqa ngah busy nak settle kan hal2 yang agak LECEH !
But its okeyhhhh! demi UiTM..



WELCOME TO UiTM! --> MINGGU DISTINI SISWA(MDS)


TAHNIAH KERANA ANDA TELAH BERGELAR MAHASISWA/I UiTM!




Motivasi Mr. Simple

Assalamualikum..

hari ni tyqa nak share ttg motivasi Mr. Simple..
hope anda dpt keyakinan diri :)
~Be Cool~

1) kamu tak perlu marah hanya kerana dunia tidak mengikut kehendak kamu.. tak payah lah marah2 yee..

2) usah risau kan pekara2 yg mudah dan kecil. TAK BAGUSS tok KESIHATAN :))

3) Gred sentiasa MENAIK dan MENURUN. samelah macam kehidupan. memang mcm tu pun.

4) sometimes, persembahan jgak ada baik dan buruk nya. alaa. bende nih sentiasa berlaku setiap masa. kekadang LEBIH BAIK UNTUK BEREHAT SEBENTAR :)) sbb setiap perkara ada waktu nye yang tepat.

5) kalo kamu LELAKI, bergurau senda lah ngan kawan2 DAn lupakan masalah2 yg melanda. Oke?? haha.

6) kalo kamu PEREMPUAN pulak, tiru je macam lelaki. Gurau senda je, jgn pikir sgt masalah2. lupakan. Oke?? :))

::: kamu perlu HEBAT dengan cara KAMU SENDIRI::::
:::::::::::::kamu CANTIK dengan CARA KAMU:::::::::::

jadiii......

terus kan kehidupan. PUSING jikalau ADA JALAN MATI.
kalau kamu TERLALU TERTEKAN. senang je. AMEK CUTI dan REHAT SEPANJANG HARI. :))

kamu hanya akan kelihatan KELETIHAN jikalau terus MENGEJAR DUNIA yang SUKAR ini.
tunggu je. dan simpan tenaga kamu kerana HARI MU AKAN TIBA..

bile MASA SUDAH TIBA.

pergilah untuk BERJUANG! jgn TAKUT!!
da sedia??

jgn gelabah. sedangkan KANAK2 pun tahu kita sedang hidup dalam dunia yang PENUH DILEMA.

ape lah yang susah sgt kan.
kite hanye perlu MAKAN MAKANAN YANG BAIK, TIDUR SECUKUPNYA dan BUAT YANG TERBAIK.

kalau KAMU BENGANG sgt DENGAN KAWAN KAMU TU.
cakap je dgn kawan tu. "lupakan jelah ttg masalah tu, oke kawan??"

kalau KAMU KECEWA. jeritlah! or nyanyi sebuah lagu yg HAPPY :))

mr. simple tanye "apelah yang susah sangat ttg KEBEBASAN?"
dye pasan " berGEMBIRALAH DENGAN LENCONGAN " (mcm mak2 selalu kate 'kau melencong pegi mana tu?' tu lah maksud LENCONGAN"

Q::kamu ingin rasa HIDUP?
A::LUAHKAN MIMPI yg TERSIMPAN DALAM HATI.

kesimpulan nye..

jgn risau lagi. hari yg BAIK akan TIBA. jdi LUPAKAN PERKARA YANG SERIUS.

SENYUMLAH mcm ni :))
dgn senyuman kamu tu. orang lain turut BERASA GEMBIRA.




The Winner of MRT CONTEST ! Tyqa Aziz!

assalamualaikum..

syukur ya ALLAH!!

akhir nye..tyqa menang jgk..
terima kasih sgt2 kpd yg mengundi tyqa..
ya allah..
alhamdulillah..

those yg xtahu..
tyqa menang contest MRT..
hadiah dye wang tunai..
boleh check out kt sini..


undian untuk next round masih lg di buka..
sesiapa yg sudi undi tyqa boleh pg kt sini..

TERIMA KASIH



C..A..L..I


Assalamualaikum..


Hari tu, ade la hari tu.. hahha...
hari tu aku bermusafir dari Perlis ke Pulau Pinang..
nak jmpe kawan tok merapatkan ukhwah yg telah lame terpisah!

Tetibe Minah( bukan name sebenar) bagi AMARAN!

HATI-HATI dengan CALI!
Aku pun..
Cali ke Coli?
x Same ek?

Bunyi mmg hampir same..tapi hakikatnya, mmg tak same !

Ni la Cali yang hangat di perkatakan..


CALI SANGAT BAHAYA!!!
CHARLIE IS DANGEROUS!!!
查理是危险的!!!

Persoalan di minda anda..

Apelah yang bahaya sangat mende nih?

bahaye woo!! kalau Cali ni 'kiss' korang.. lovebite dia tu mmg tak kan hilang!
kalau hilang pon.. mgkin akan tinggalkan parut yang berkekalan..
menurut kawan aku. pH Cali adalah 2..maknenye.. Cali nih berasid..
Cali nih kecik je...kalo dia 'kiss' mula2 sikit je merah lovebite dia. tapi lama2..
lovebite tu akan besar dengan sendirinya!
menurut kawan aku yang berpengalaman ttg cali nih..
dia kate.. lovebite tu mmg pedih!!!!
pastu melarat2.. elok2 kecik lame2 jadi besar...
bayangkan kalo kene kat muka..
ish!
Hemolimf Cali nih mengandungi
TOKSIN (pederin) YANG PALING BERBISA DI DUNIA..
12x berbisa dari Ular Tedung!

Di mana saya boleh jumpa sama itu Cali?

satakat nih, yg saya tahu..
kat kolej matrikulasi Pulau Pinang..
mmg banyak lah wehhh..
sampai meremang bulu roma aku tgk.. wuwu!!
Info yg lain..
kalo dah gatal sgt nak jmpe Cali nih..
pg lah kt sawah2.. sbb..
tu mmg habitat dia..


Macam mana nak bunuh Cali?

nak bunuh? hmm...
entah!..
haha...
kalo kat matrik..dorang gune salotip..
tak kesah brand ape pun..
jgn korang cepuk Cali tu gune tgn da la ye..
kang tak pasal2 dapat FREE LOVEBITE ..
kalo dok kt Penang tu..lagi2 yg dekat dgn sawah..
rajin2 lah mata itu sekodeng Cali...
bukan ape.. tok mengelakkan anda dpt LoveBite From Charlie..


#kalo ade soalan ttg Cali..jgn malu2 nak bertanye, ok..

Whatchuwant Pimp My Ride

Hi. Good Morning guys!
errr.. It is Morning now?
hoho.. ignore it..! cuz I've something important to tell you!!
listen me carefully..oh.sorry! not a listening but read it !
you know I'm not talking to you, so how can you listen to me.
LOL!

what it is?
WHATCHUWANT WANT(xpax) YOU TO WIN A AMAZING PRIZE!

RM 10 000 DAILY ! 


waw! only for X-pax user!
you see this prize?
waw!!!!

Dear Xpack user, Did you know about “Pimp My Ride” ?


with Whatchuwant Pimp My Ride contest from Xpax. A lucky Nuffnanger will be able to enjoy the car or motorcycle modification style ala MTV! Not only that, the next 10 entries will get prize money of RM200!


pergh!!! cool!! love this contest!

if I selected in this contest, I want to modify my beloved bike!
only Lagenda 135..
why a bike? why not car?
cuz i love bike! bike is simple and make me moving faster than a car in road congestion condition..
but we must carefull...

this is my bike. so sporty.. I want to change body bike and rim..
I thought if  I put some colour like whatchuwant picture.
waw! nice!!!! love it..  :)


Nuffnang dan Xpax should choose me! 
why?
CUZ I'm really excited about this  contest. I put all of my day to making this contest more amazing by promoted to my Xpax friend. Guess what! they are also want to join this contest..



Cara Tingkatkan Traffic Blog!

assalamualaikum! 

SAYA NAK TINGKATKAN TRAFFIC BLOG!!!!

macam mana??????????

LOL!!!

Tadi aku ade terbace blog sorang guy nih. 
ade la dia bg tau mcm mane nak tingkatkan traffic blog.
tp sayang!
aku ni x paham sgt..
hahha.....

dia bagi step...

jom test!

1st: 
Anda cuma letakkan LINK URL di bawah nih untuk article yg anda dah tuliskan dalam blog anda...


:::First Kuiz:::

Last step:
Biarkan.. and check traffic..

LOL..
mcm kelakar lah pulak.. hohooo


Sedar Atau Tidak..

assalamualaikum!
nin hou ma?
wo hen hou. :)


ok. hari ni saya nk balas dendam coz lama dah tinggalkan blog.. ye ar.. baru je abeh Final yg merumitkan,, ini gara2 Pharmaceutic la nih..#ceh tetibe! padahal dpt soalan bocor! haha..

korang sedar x yg..... manuasia ni berbeza.. ofcoz la kan. tp.. kalo beze tu mmg membezekan.. perlu ke? atau kite yg kene paham ttg perbezaan? #wo bu dong..xde tone la..

taraaaa.. aku sedang merepek rupanya.. 

korang sedar x yg kita berbeza. kau kaya. aku x sekaya kau. tp kite kene tahu.. xde sape yg kaya melainkan ALLAH..#ayat emak saya.. haha..

haha. dah la tu. bye2.. 

sedar atau x.. sy dah abeh tulis pasal entry yg merapu nih...
thanks baca! hahah.... #hen gaoxing jian dao nin!





Cerita hari Raye KAMI



Assalamualaikum..

Cerita bermula pada

Hari tu raye ke5.
Aku, Mira, Shera, Mia & si kecil adik mira& shera..
(wuwu~~ nini xde)

Jengjeng!! Kami dah besar.. xperlu ikot makayah g raye dah..
haha..poyo je ayat.. no lah main2 saja maaa..
pada hari kejadian..
kami dah plan nak g beraye rumah kawan2..
kecuali rumah aku..

hoho..
First rumah yg kami pg gegar
rumah mia..
waaa... masing2 dah mcm org DEWASA LAH!
kenape?
yela. msing2 pakai KASUT TUMIT TINGGI!
dulu cikgu2 yg boleh.. sekarng kami pulak gnti tmpt mcm cikgu..
hooho..
pas beraya kat rumah Mia..
kami g rumah Aina pulak...

Oh my English!! lawa sgt rumah dye...!!!!
kami dijamukan dgn Bihun makcik Aina..
sedap....LOL (thanks Aina)
pas dah borak2 sakan ngan Aina, Kami decided nk
balik..
tp Mira Seng*****
tp dia Drive jugak kereta Viva milik ibu nya
itu..
wuwu~~
pasnih kami plan nak g rumah Rafidah Raus! rindu seyh..

Tiba2.....
TUPPPPP!!!!!!

"weh! Ape tu mira???"
"mira!! cover rim kau berguling la"
mira wat U-turn
"mira.. aku rase lain mcm lah"
mia bukak pintu
"mira, tayar kau kempis laa!!'
so, kami paking kereta tepi jalan (tengah2 jalan sebenarnya)
mcm mana nihhhh.....!
Ape lah lubang tu.. dalam pulak..tak pasal2 rim bengkok!






kami dgn kasut tumit tingginya..
berjalan cari cover rim~
wuwu~~ segan nyerrrr
org pandang!
"apehal la budak2 nih"




ni la Cover rim tu..
tp ni mangsa yg lain punya..
kami punya perfect lg..


Nampak x shera tgh tahan gelak tu..
hahha..
yg angkat tgn tu name dia MIA
kebetulan adik dia lalu..
dia pon melompat2 la minta tolong..
serius.. lawak giler..
kalo org yg tak tahu..msti kate kami ni gelinjit terlompat2..
hhaha


pehal kamera aku kabur nih..
time nih adik mia n kawan2 dah smpai kereta..
Alhamdulillah..

taraaaaa,,,
berkerumun.. bagus betulkan..
semangat berpasukan..

nih la Hero kami..
kecil2 cili padi..


alahai...
tayar spare kurang angin lah..
selamat ada Ex-staff petronas..
hihiiii

kecik je.. tp tyr nih gak lah yg tlh menyelamatkan kami..


nak promot lah..
pg lah kedai ini.. tersangatlah murah!
kos yg dia cas kat kami
RM10 je..


taraaa...
ni lah rakan2 raye kami..








Aku menyesal

Assalamualaikum..
awak sihat..
harap awak sihat..
nak raye dah nih..
n______n


Sejak dua menjak nih.. aku selalu rase menyesal.. Kenapa ek?
kekadang kalau aku dok sesorang.. mula lahh..Otak aku nih memikir yg tak sepatutnye..
Pastu tnye kat Diri.. KENAPALAH AKU.......KALAU TAK MESTI....
ahhhhh... Tention aku! someone please help me.. penyakit ape pulak tetibe hinggap kat aku nih..
aduhhhh..

Now, aku menyesal.. Kenapa lah aku degil sgt nak dgr cakap mak..kalau tak mesti aku tak letih cm nih..
mak kate.. "Tak payah lah buat kuih raye.."
aku kate.. "Eh, mane boleh mak.. Membazir je..Kuih tu senang je buat..xpe2, mak bg duit. meh yuu beli barang2"
Last2..HAMEK KAU!! " MAK!! Kuih nihhh tah ape2 tah.. TAK JADI"
haha..#mak mula dgn perlian yg agak menyejuk kan hati..

Ade lg.. penyesalan aku..
kenapalah aku tak kuncikan helmet kat moto.. kalau tak mesti tak hilang.. :'(
ni kakak punye pasal..
dia kate.."alaa dik, letak je.. bulan ramadhan nih.. xde sape curi"
dgn bangga nya aku letak je...
Last2.. "Kak Ikien!! Mane helmet kite????!!"
dia jawab "eh? tadi adik pakai helmet ke?
perghh... sakit lak hati... bertambah2.. hahha..


kes yg nih.. mmg sakit hati la...
hari tu aku ngah tidur.. Samsung G. Ace berdering~~~
aku: "hello, assalamualaikum, sape nih?"#dgn suare garau baru bgn tidor..
Dia: "sy ******. dari M*U.. adik da sambung blaja? maso lah sini..byk kosong lg"
aku: "xpe la kak. sy dah smbung blaja"
Dia: "kat mane? kenapa x maso sini? Kos ape?"
aku: "#ape hal akak nih?# sy study kt perlis skrg..kos FARMASI"
dia: "for ur information.. tok smbung ke Degree,,mesti MUET BAND4..spm atleast all subject is B.. if x.. u have to get pointer yg sgt tinggi"
aku: "ohh..yeke kak.. terima kasih"

PERGHHH!! time aku sekolah cina hari tuh.. cikgu kate.. band 4 susah nak dpt..kalau ade pon.. only a few student je yg dpt.. sengalllllll laaaa akkk tu...
tgk DOWN DAH AKU..
akk tu menghantui aku 2-5 hari..
berdosa tau akk!! coz akk.. hidup sy dah berubah..
aduhh.. nape lah aku amek kos yg susah nihh.. kalau tak mesti aku...... hmmmmmm


see.. menyesal kan...
untuk adik2 yg masih bersekolah.. akk nak pesannn
BELAJAR LAH PEPANDAI JANGAN JADI MCM AKK!!

hidup nih bnyak terlalu banyak sgt kan pilihan..
smpai kite tak tahu mcm mane nak buat pilihan yg betul
satu je pnyelesaian nya..
BERDOALAH..ALLAH SENTIASA ADA..

ok lah.. sy nak teruskan hidup..
sy dah buat masalah.. sy mesti menyelesaikan nye..
doakan saya supaya sy dpt melalui hidup yg mencabar nih..
#nak jadi dewasa pon susah -_- hahha





my first Kuih Raya n__n




assalamualikum....
ade org x? hihiii..

cube tengok gambo bwh nih...
sedap kan... huhuuu
(tahan2, puase2) hihii



those who yg nak buat..
tersangat lah senang..
bawah ni adalah Resepi nya..
It's pieces of cake lahh.. (ohh my english!)
asalkan kene ade main component..
It's Cornflakes, cooking chocolate , planta & madu..
mix & panas kan chocolate, planta,
then tuang kt bekas.
pastu letak la Cornflakes..
next, siap :D

Time buat smlm.. aku terpikir...
kenapa nak gune madu? chocolate kan da manis...
let me tell u yaa..
madu tu nak bg lekatkan..
so, bile letak kt papercup..
tak de lah berteraburrr..
paham kan.. hihi..
selamat mencuba & selamat berpuase..

#if beli 1 tu 50sen! Err.. x berbalaoi..elok buat sendiri..

bye2.. assalamualaikum..

Dah Mula Laaaaaaa



assalamualaikum..
bismillahirrahamannirohhim..


assalam... eh? dah bg salam kan... err.. nmpak sgt aku nih tgh cemas. haha. ye la. dah lame x update blog. ape dah jd skrg? awak ape khabar. lame dah x update blog.. ye la.. malas telah mengusai diri. sejak jd anak perantauan ni, i've no time to update my pinky blog. bz laa... haha. ye ke? no la actually.. if aku kat malaysia indra kayangan.. line wifi amat lah jelous dgn aku. mane x nye.. meh sini dekat2.. line wifi tu dengki ohhhhh.. haha.. time tgh laju2.. semangat aku pon makin terbang tinggi.. perghh.. wifi tu tulis "LIMITED ACCESS"
nampak x konsep nye di situ.. huuu.. Booo~~~ (org dah bg wifi FREE banyak bunyi lak aku nih) ..

oke.. ape aku merepek nih. oke2.. back t0 my story "DAH MULA LAAAAA"...
mesti korg tnye.. ape yg dah mula? ape budak nih merepek.. ERR~~
oke2.. lets start.. now. bnyak event dah mula start or dah pon start.. if korg nak tau..
di bawah nih aku list kan.. dah start lah woiii.. haha....

1- OLYMPICS IN LONDON 2012
seramai 30 telah terbang ke london.. mari same2 berdoa moga mereka menghadiahkan pingat..
bg aku, aku gemar acare basikal(track).. aku merupakan peminat setia acare nih..
so hope the roketpocketmen nih dapat EMAS.


2- MALAYSIA VS ARSENAL


to who yg tidak tahu..
malaysia(1) vs arsenal(2)
..::full time::..

3- MALAYSIA VS MANCHESTER CITY


result?
dunno la. ofcos la m.c . hahaha...


4- RAMADHAN AL-MUBARAK
First of all, Selamat Berpuasa to all of my Muslim friends.
I know it's a bit late to wish, but it is never too late


5- ASSIGNMENT AKU DAH MULA. BILE NAK SIAP??? HUUU~~

My first assgmnt, CARFEGOT(R)..
my second assgnment, PARKINSON DISEASE

ni asgmnt utk dip yg aku amek.. dip farmasi. my subject is susah. sometimes make me crazy like want to fly fly n fly to korea... haha....hope everything is manageable.. huh...

aduh.. oke la. xtau nak mengarut ape.
bye2. assalamualaikum~


'cikgu' sudah mariiiiiiiiiii

assalamualaikum..

hi. cikgu sy dah kembali. sape? ade lah. aku kenal dye time f1.. pastu terputus, skrg dye dah kembali.
wah excited meh, peluh2 aku....
This week is my week study. i wish i nak study. but i can't help my self lah.. hmm.. pengaruh ngan tv kat umah nih, hahah..
citer pasal cikgu.,, cikgu aku dah power dah sekarang nih. amek degree uhhhh.. aku selut kat dye lah. 
hidup simple je, tppp....... bakal genggam ijazah seyh.... untung lah. dak pandai...


ni sebahagian email cikgu kat aku.. :D

GOOD LUCK 'CIKGU' !!!

Thanks LOW YAT

assalamualaikum. 
hii :D





huu.. lame tak menulis. selama nih upload gambar je. tu pon gune hp. nampak x konsep aku yg malas nih. ala. xde lah malas mane. aku nih seorang yg rajin tau. Bo! perasan je lah aku nih, aduh. ape lah yg aku merepek nih wehhh.. motif aku nak tunjuk kan kekasih terchenta aku. baru je beli.. sape? haha.. bukan manusia maaa. he's my new laptop... happy giler. thanks Allah. Emak. haha..... 

Geng Orentasi

Published with Blogger-droid v2

This is my group . our trade name is Cool Fever.. don't know how it was created. seriously, i don't think its good. just like a child. but apee boleh buat kan. just follow saja lah.

Lets me introduce you !
(dari hadapan)
::::Shidah, Tyqa(me), Ariff Fakhri, Hakim::::

My May Story

assalamualaikum..

kita mulai lah yaa.. pada tarikh.........

6 may.. aku berhenti kerje kat PETRONAS.. dah lah tu kan.. cukup2 lah aku menabur bakti kat situ..muke pon dah gelap sbb buat DIPPING PETANG yg tersangat panas.. muke pon dah nak mendung...aih...terima kasih rakan2 kerja semua..dan juga kastemer yg tak putus2 datang,, hahah...

8 may..my new life start.. wear the uniform school..oh my bio.. i hate.. but.. kite kene redha je lah...form 6 start dgn gilang gemilang nya.. mane tak nye.. sekolah terbaik kt selangor kot.. SMJK(cina) YU HUA, kajang.. to me: sekolah nih mmg best.. besar.. nampak aman je... berbeza dgn malay school laa.. tetibe teringat mase kecik2...mintak kat abah nak g sekolah cina.. tp.. keeciwaaa.. abah x bg.. so go on ngan malay school.. full of Main2.. until bila dah besar cm nih.. rase rugi.. nape lah aku nih tak fokus blaja... err.. even main2 pon my result not jauh sgt beza nya ngan chinesee2 kt situ..

9 may.. minggu orientasi dah start... for the first.. AHHH....BOSAN!!! nak kawan ngan cine.. tp dorg nmpak cm x nak. MELAYU??? cm sombong... selamat ade NURUL SYAHIRA..& NATASHA IDAYU.. huh! lega rasee nye ade kawan, dah la mulut nih kalau tak bercakap rse mcm tak betol je.. hahah..pg balik kt sekolah tuh shera yg drive.. she like a rempit.. wahh.. berani nya dyaaa.. celah2 tu perkara biasa...aduhh... aku kt belakang nih da pucat. mengucap je.. ingt allah...

10 may..program 1 yayasan malaysia..after perhmpunan..we went to bilik seminar..abg dr prgram tuh pecah kan kami kpd 11 kumpulan.. 1kumpulan msti ade MALAY, CHINESE, & INDIAN.. oke, aku sorg je dalam kumpulan tuh melayu,, segan..many of them not use bahasa malayu. they use english as bahasa perantaraaan..but when they talk to me. they use B.M.. its okeh.. aku paham dua-dua..sometime they use mendarin.. aku pon... HA?? HA??... xpe lahh.. pastu aku speaking lah.. haha... adil2.. ingat org melayu x reti speaking ke? haha..x banyak name yg aku ingat.. only a few name.. Ai U. Ah Low. and blaa..... haha... susah toll nak igat,, sorry.......

wait until 25 may.. jd SURI RUMAH PART TIME.. haha..


oke lah.. wassalam~ leave ur comment ye....

Tingkatan 6

assalamualaikum...


sekarang ini adalah masa untuk duduk depan laptop. Kenapa? sbb. keputusan2 untuk sambung belajar telah di papar kan...
most kt 5A & 5B dapat matrikulasi..
huhu.. best2........ tp.. pg ke mereka2 ini ??? xpe. jgn sibuk hal orang.
yang aku nih.. tetibe tercampak kat FORM 6... huhu.. apaaa daaaaaaa....

begitulahhh. tercampak kt sekolah CINA..
kalau HIGH SCHOOL KAJANG kan best... haha.. :D

form 6?? xde feeling laa.. hmmm..
ingat nak amek diploma jee..

tetibe terbace ttg nih..

Matrix
  1. Under kerajaan - Tak perlu bayar. Siap dapat elaun lagi. (Pro)
  2. Nak masuk susah (Contra)
  3. Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
  4. Subject yang compact dan pembelajaran yang laju (Contra)
  5. Kurang praktikal (Contra)
  6. Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
  7. Matrik, korang dapat 3.5 pun belum tentu boleh pergi jauh. (Super Contra) 
  8. Lepasan Matrik tak boleh di gunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

Asasi / Foundation
  1. Kalau under IPTS, kena bayar sendiri / Biasiswa. Loan or Pinjaman PTPTN dan MARA mostly not available. (Contra)
  2. Nak masuk susah (Contra)
  3. Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
  4. Kurang praktikal (Contra)
  5. Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
  6. Kalau lulus, tempat / course (kos) untuk degree lebih terjamin berbanding Matrik. (Pro)
  7. Sijil Asasi / Foundation tak boleh digunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

Diploma 
  1. Masa pembelajaran yang panjang - Mostly 3 hingga 4 tahun. Tapi sambung degree dengan hanya 2 tahun. (Not so contra)
  2. Lebih praktikal dari Asasi dan Matrik dan Form 6 etc. (Pro)
  3. Lebih peluang kerja - Matrik + Ijazah vs Diploma + Ijazah, Diploma + Ijazah akan menang. (Pro)
  4. Ilmu lebih banyak dari Asasi dan Matrik - Diploma, kadang-kadang minor course lagi banyak dari major. (Pro)
  5. Pembelajaran lebih relax. (Pro)
  6. Mungkin melekakan. (Contra)
  7. Diploma boleh di gunakan untuk dapatkan pekerjaan tak seperti Matrik dan Asasi.

Tahmidi (USIM)
  1. Ini yang orang paling tak tahu maksudnya. Aku pun tak berapa tahu. Tapi apa yang aku tahu, ianya  sama macam matrikulasi dan asasi. Tapi khas untuk lepasan sekolah agama sahaja mungkin.
  2. Perlu power bahasa arab.

Form 6 
  1. Tempoh pengajian yang singkat (Pro)
  2. Pembelajaran yang sukar, cepat dan compact. (Contra)
  3. Korang score 4 flat dalam kelas aliran sains, sure korang boleh masuk apa course sains yang korang nak.  (Super Pro)
  4. Nak fly ke mana-mana pun tak der hal bila result 3.5 science stream. MARA sure sayang korang. (Super Pro)
  5. STPM adalah peperiksaan yang paling sukar di asia. (Pro? Contra?)
  6. STPM candidates akan sentiasa di dahului berbanding Matrik. (Pro)
  7. STPM science stream, korang dapat pointer dalam 2.75 pun korang mungkin dah boleh kalahkan matrik yang pointer 3.2-3.4 (Pro).

Sijil 
  1. Pra- U (Contra)
  2. Sijil boleh di gunakan untuk mendapatkan pekerjaan. Tak seperti Asasi, Foundation dan Matrik. (Pro)
  3. Tempoh pengajian yang lama. Ambil sijil dalam 3 tahun, then kalau nak sambung Diploma dalam 2 or 1 1/2 tahun. Then sambung degree 2-3 tahun. Tempoh pengajian 6 tahun minima. (Contra)
  4. Sesuai untuk orang yang nak masuk dalam bidang yang baru. Contohnya, korang kelas science then korang nak cebur dalam bidang Account, korang patut ambil Sijil Account.
  5. Aku tak rekomen korang ambil Sijil.



Saddam Hussin.. Oh! Saddam Hussin..

assalamualaikum.

ade ape dgn saddam hussin? haha. ntah. ntahhh. ^^

bace je citer dye nih ....

Saddam sengaja membuat dunia percaya bahwa Irak memiliki senjata pemusnah massal, salah satu faktor pendorong invasi AS. Kepemilikan senjata pemusnah massal itu sengaja dia tiupkan untuk membuat Iran yakin bahwa Irak memiliki senjata kuat. Saat itu Irak beranggapan Iran lebih berbahaya ketimbang AS.

Saddam ditangkap tentara AS pada 13 Desember 2003, delapan bulan setelah invasi. Pengadilan Irak menuduhnya berbuat kejahatan terhadap kemanusiaan dan dihukum gantung pada akhir 2006.

Saddam mengatakan, dia tidak pernah berada di sekitar Baghdad saat bom berdentuman di Baghdad. Saat itu tentara AS yakin Saddam ada di sekitar Baghdad.

Saddam terakhir kali tampil di depan publik di Azamiyah pada 9 April, sehari sebelum patung perunggu bergambarkan dirinya dijungkalkan di pusat kota Baghdad.

Saddam mengatakan sempat kembali ke Baghdad sekitar 10 atau 11 April 2003 ketika kota itu hendak jatuh. Saat itu dia bertemu dengan para pemimpin Irak dan mengatakan, ”Kita berjuang secara tersembunyi.”

Namun, tak lama kemudian Saddam meninggalkan Baghdad. Dia mengurangi tenaga pengamanan pribadi untuk mengelabui tentara AS yang memburunya. Kepada penjaganya, dia mengatakan, mereka telah menunaikan tugas dengan bagus.

Ini semua terungkap dalam dokumen lebih dari 100 halaman ditulis George Piro, seorang agen FBI. Piro mewawancarai Saddam setelah Saddam ditemukan dalam sebuah lubang di sebuah lahan pertanian di Tikrit, kota asalnya, yang berjarak sekitar 80 km di utara Baghdad.

Wawancara itu tersedia untuk publik pada Rabu, 1 Juli, lalu oleh National Security Archive.

Saddam membantah kepercayaan luas bahwa dia menggunakan orang yang mirip dengannya untuk menghindari penyergapan. ”Ini tipuan film, bukan kisah nyata,” kata Saddam.

Saddam mengatakan, dia menghindari musuh dengan menggunakan telepon hanya dua kali dalam satu dekade. Saddam terus berpindah-pindah tempat. Dia berkomunikasi dengan kerabat melalui kurir atau bertemu secara pribadi. ”Dia sangat sadar kecanggihan teknologi AS,” demikian salah satu kutipan tulisan Piro.

Dalam rangkaian wawancara antara Februari dan Juni 2004, Saddam membantah bahwa Irak memiliki senjata pemusnah massal. Hal itu sengaja ditiupkan sebelumnya untuk membuat Iran ketakutan. Iran berperang dengan Irak pada periode 1980-1988.

Meski demikian, Saddam menolak kunjungan tim PBB untuk memeriksa keberadaan senjata tersebut selama 1998-2002. Tim pemeriksa kembali berkunjung ke Irak pada November 2003 dan tetap menyimpulkan bahwa Irak tidak kooperatif. ”Demi Tuhan, jika saya punya senjata itu, saya sudah pasti menggunakannya untuk melawan AS,” kata Saddam kepada Piro.

Mantan Presiden AS, George W Bush, memutuskan untuk menginvasi Irak dengan alasan bahwa Saddam punya senjata pemusnah massal. Bush juga yakin senjata pemusnah massal itu bisa disebarkan kepada para teroris.

Alasan ini terbukti salah total, tetapi tak pernah dipertanggungjawabkan oleh Bush, ataupun Tony Blair, PM Inggris yang berkolaborasi dengan AS saat invasi.

Tak bertemu Bin Laden

Bush juga yakin Saddam merupakan orang yang dekat dengan Osama bin Laden, pemimpin Al Qaeda. Ini juga memperkukuh niat Bush menginvasi Irak. Ini pun terbukti tak benar. Saddam mengatakan sama sekali tak pernah bertemu dengan Bin Laden secara pribadi. Saddam juga mengatakan, Irak sama sekali tak pernah bekerja sama dengan kelompok teroris mana pun untuk melawan AS.

Data dari The National Security Archive ini diperoleh berdasarkan Freedom of Information Act yang dimintakan The New York Daily News.

Saddam juga mengatakan bahwa Bush telah memanipulasi serangan 11 September 2001 sebagai alasan kuat untuk menginvasi Irak. Saddam mengatakan, AS telah kehilangan nalar karena 9/11, julukan terkenal bagi serangan itu.

Piro telah pernah bertutur soal wawancaranya dengan televisi CBS dalam program “60 Minutes” tahun lalu.

Kepadanya Saddam mengatakan, dia salah perhitungan dengan Bush, yang dia kira tak akan menginvasi Irak, paling-paling hanya melakukan serangan terbatas. ”Saddam mengatakan, seharusnya Irak bisa bertahan dalam serangan AS kedua dengan anggapan serangan AS tidak segencar yang diduga,” kata Piro.

Saddam mengira, Iran-lah yang lebih berbahaya ketimbang AS, berdasarkan wawancara pada 11 Juni 2004.

Saddam juga bertutur soal keadaan menjelang invasi AS tahun 1991, yang didorong oleh invasi Irak ke Kuwait, negara sahabat AS. Hal ini membuat AS kukuh untuk menginvasi Irak.

Saddam mengutip peringatan Menlu AS saat itu, James A Baker III, kepada Menlu Irak Tariq Aziz pada Januari 1991. Kalimat Baker, ”Jika Irak tak memenuhi permintaan AS, kami akan membuat Anda kembali ke situasi negara terbelakang.”

Saddam mengaku, pihaknyalah yang memerintahkan peluncuran rudal Scud ke Israel saat invasi AS tahun 1991. Alasan Saddam, Israel-lah yang memengaruhi AS untuk semua prahara di dunia Arab.


#copy paste.

p/s: Saddam Hussin yg sy kenal BAIK ORANG NYA.. dan dye BUKAN ORANG YG KEJAM DALAM CITER INI..... ;))

SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI