Aku menyesal

Assalamualaikum..
awak sihat..
harap awak sihat..
nak raye dah nih..
n______n


Sejak dua menjak nih.. aku selalu rase menyesal.. Kenapa ek?
kekadang kalau aku dok sesorang.. mula lahh..Otak aku nih memikir yg tak sepatutnye..
Pastu tnye kat Diri.. KENAPALAH AKU.......KALAU TAK MESTI....
ahhhhh... Tention aku! someone please help me.. penyakit ape pulak tetibe hinggap kat aku nih..
aduhhhh..

Now, aku menyesal.. Kenapa lah aku degil sgt nak dgr cakap mak..kalau tak mesti aku tak letih cm nih..
mak kate.. "Tak payah lah buat kuih raye.."
aku kate.. "Eh, mane boleh mak.. Membazir je..Kuih tu senang je buat..xpe2, mak bg duit. meh yuu beli barang2"
Last2..HAMEK KAU!! " MAK!! Kuih nihhh tah ape2 tah.. TAK JADI"
haha..#mak mula dgn perlian yg agak menyejuk kan hati..

Ade lg.. penyesalan aku..
kenapalah aku tak kuncikan helmet kat moto.. kalau tak mesti tak hilang.. :'(
ni kakak punye pasal..
dia kate.."alaa dik, letak je.. bulan ramadhan nih.. xde sape curi"
dgn bangga nya aku letak je...
Last2.. "Kak Ikien!! Mane helmet kite????!!"
dia jawab "eh? tadi adik pakai helmet ke?
perghh... sakit lak hati... bertambah2.. hahha..


kes yg nih.. mmg sakit hati la...
hari tu aku ngah tidur.. Samsung G. Ace berdering~~~
aku: "hello, assalamualaikum, sape nih?"#dgn suare garau baru bgn tidor..
Dia: "sy ******. dari M*U.. adik da sambung blaja? maso lah sini..byk kosong lg"
aku: "xpe la kak. sy dah smbung blaja"
Dia: "kat mane? kenapa x maso sini? Kos ape?"
aku: "#ape hal akak nih?# sy study kt perlis skrg..kos FARMASI"
dia: "for ur information.. tok smbung ke Degree,,mesti MUET BAND4..spm atleast all subject is B.. if x.. u have to get pointer yg sgt tinggi"
aku: "ohh..yeke kak.. terima kasih"

PERGHHH!! time aku sekolah cina hari tuh.. cikgu kate.. band 4 susah nak dpt..kalau ade pon.. only a few student je yg dpt.. sengalllllll laaaa akkk tu...
tgk DOWN DAH AKU..
akk tu menghantui aku 2-5 hari..
berdosa tau akk!! coz akk.. hidup sy dah berubah..
aduhh.. nape lah aku amek kos yg susah nihh.. kalau tak mesti aku...... hmmmmmm


see.. menyesal kan...
untuk adik2 yg masih bersekolah.. akk nak pesannn
BELAJAR LAH PEPANDAI JANGAN JADI MCM AKK!!

hidup nih bnyak terlalu banyak sgt kan pilihan..
smpai kite tak tahu mcm mane nak buat pilihan yg betul
satu je pnyelesaian nya..
BERDOALAH..ALLAH SENTIASA ADA..

ok lah.. sy nak teruskan hidup..
sy dah buat masalah.. sy mesti menyelesaikan nye..
doakan saya supaya sy dpt melalui hidup yg mencabar nih..
#nak jadi dewasa pon susah -_- hahha





4 comments:

ezyra daniel said...

dugaan bulan puasa laa tu nme nye :)
sabar yah

wanie-raina said...

orait!!! hahaha
salam lebaran yea ^__^

Aina Sofea said...

Kesiannye .. Takpelah .. BTW , Salam Aidilfitri ya .!

ryzna sha said...

masa amik muet dulu band 4 mmg susah , kalau yg dpt tu means b.i tu mmg mother language die . tp kalau org melayu ni , band 3 dah ok gile lah..hehe

ape2 pun , sy nasihatkan jgn fokus pd mslh , tp fokus pd mtlamat . hee . peace

SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI