Cerita hari Raye KAMI



Assalamualaikum..

Cerita bermula pada

Hari tu raye ke5.
Aku, Mira, Shera, Mia & si kecil adik mira& shera..
(wuwu~~ nini xde)

Jengjeng!! Kami dah besar.. xperlu ikot makayah g raye dah..
haha..poyo je ayat.. no lah main2 saja maaa..
pada hari kejadian..
kami dah plan nak g beraye rumah kawan2..
kecuali rumah aku..

hoho..
First rumah yg kami pg gegar
rumah mia..
waaa... masing2 dah mcm org DEWASA LAH!
kenape?
yela. msing2 pakai KASUT TUMIT TINGGI!
dulu cikgu2 yg boleh.. sekarng kami pulak gnti tmpt mcm cikgu..
hooho..
pas beraya kat rumah Mia..
kami g rumah Aina pulak...

Oh my English!! lawa sgt rumah dye...!!!!
kami dijamukan dgn Bihun makcik Aina..
sedap....LOL (thanks Aina)
pas dah borak2 sakan ngan Aina, Kami decided nk
balik..
tp Mira Seng*****
tp dia Drive jugak kereta Viva milik ibu nya
itu..
wuwu~~
pasnih kami plan nak g rumah Rafidah Raus! rindu seyh..

Tiba2.....
TUPPPPP!!!!!!

"weh! Ape tu mira???"
"mira!! cover rim kau berguling la"
mira wat U-turn
"mira.. aku rase lain mcm lah"
mia bukak pintu
"mira, tayar kau kempis laa!!'
so, kami paking kereta tepi jalan (tengah2 jalan sebenarnya)
mcm mana nihhhh.....!
Ape lah lubang tu.. dalam pulak..tak pasal2 rim bengkok!






kami dgn kasut tumit tingginya..
berjalan cari cover rim~
wuwu~~ segan nyerrrr
org pandang!
"apehal la budak2 nih"




ni la Cover rim tu..
tp ni mangsa yg lain punya..
kami punya perfect lg..


Nampak x shera tgh tahan gelak tu..
hahha..
yg angkat tgn tu name dia MIA
kebetulan adik dia lalu..
dia pon melompat2 la minta tolong..
serius.. lawak giler..
kalo org yg tak tahu..msti kate kami ni gelinjit terlompat2..
hhaha


pehal kamera aku kabur nih..
time nih adik mia n kawan2 dah smpai kereta..
Alhamdulillah..

taraaaaa,,,
berkerumun.. bagus betulkan..
semangat berpasukan..

nih la Hero kami..
kecil2 cili padi..


alahai...
tayar spare kurang angin lah..
selamat ada Ex-staff petronas..
hihiiii

kecik je.. tp tyr nih gak lah yg tlh menyelamatkan kami..


nak promot lah..
pg lah kedai ini.. tersangatlah murah!
kos yg dia cas kat kami
RM10 je..


taraaa...
ni lah rakan2 raye kami..








4 comments:

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

Syazwan Che Deraman said...

ehhehe.
kesian.
perempuan yang reti drive should know cara nak tukar tayar spare.

tyqa said...

hoho.. insyaallah kak aimi :)

tyqa said...

that right! kite blaja dr kesalahan. kesalahan tu mematangkan kita.:))

SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI