my first Kuih Raya n__n




assalamualikum....
ade org x? hihiii..

cube tengok gambo bwh nih...
sedap kan... huhuuu
(tahan2, puase2) hihii



those who yg nak buat..
tersangat lah senang..
bawah ni adalah Resepi nya..
It's pieces of cake lahh.. (ohh my english!)
asalkan kene ade main component..
It's Cornflakes, cooking chocolate , planta & madu..
mix & panas kan chocolate, planta,
then tuang kt bekas.
pastu letak la Cornflakes..
next, siap :D

Time buat smlm.. aku terpikir...
kenapa nak gune madu? chocolate kan da manis...
let me tell u yaa..
madu tu nak bg lekatkan..
so, bile letak kt papercup..
tak de lah berteraburrr..
paham kan.. hihi..
selamat mencuba & selamat berpuase..

#if beli 1 tu 50sen! Err.. x berbalaoi..elok buat sendiri..

bye2.. assalamualaikum..

6 comments:

Ikmal said...

Assalam, mcm pernah buat jer nie... tapi bukan aku lah, mak aku... hehehhe

ryzna sha said...

waaa..nak jugakkk..terliur tgkk

tyqa said...

wasalam.. hihi.. xpe. tgn mak tu lebih berkat.. kan kan.. hehe

tyqa said...

hihi.. tahan2,, puase...

Atira Ameer said...

waa .. ! nmpk sdp ni .. ;D .. kna try ni .

✿Lady Ainaa✿ said...

Ya Allah syg, jelesnya kalau org pndai memasak ni... owh, baru tau honey tu functions dia melekatkan.. selalunya org ltak caramel.. thanks for sharing the info

SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI