C..A..L..I


Assalamualaikum..


Hari tu, ade la hari tu.. hahha...
hari tu aku bermusafir dari Perlis ke Pulau Pinang..
nak jmpe kawan tok merapatkan ukhwah yg telah lame terpisah!

Tetibe Minah( bukan name sebenar) bagi AMARAN!

HATI-HATI dengan CALI!
Aku pun..
Cali ke Coli?
x Same ek?

Bunyi mmg hampir same..tapi hakikatnya, mmg tak same !

Ni la Cali yang hangat di perkatakan..


CALI SANGAT BAHAYA!!!
CHARLIE IS DANGEROUS!!!
查理是危险的!!!

Persoalan di minda anda..

Apelah yang bahaya sangat mende nih?

bahaye woo!! kalau Cali ni 'kiss' korang.. lovebite dia tu mmg tak kan hilang!
kalau hilang pon.. mgkin akan tinggalkan parut yang berkekalan..
menurut kawan aku. pH Cali adalah 2..maknenye.. Cali nih berasid..
Cali nih kecik je...kalo dia 'kiss' mula2 sikit je merah lovebite dia. tapi lama2..
lovebite tu akan besar dengan sendirinya!
menurut kawan aku yang berpengalaman ttg cali nih..
dia kate.. lovebite tu mmg pedih!!!!
pastu melarat2.. elok2 kecik lame2 jadi besar...
bayangkan kalo kene kat muka..
ish!
Hemolimf Cali nih mengandungi
TOKSIN (pederin) YANG PALING BERBISA DI DUNIA..
12x berbisa dari Ular Tedung!

Di mana saya boleh jumpa sama itu Cali?

satakat nih, yg saya tahu..
kat kolej matrikulasi Pulau Pinang..
mmg banyak lah wehhh..
sampai meremang bulu roma aku tgk.. wuwu!!
Info yg lain..
kalo dah gatal sgt nak jmpe Cali nih..
pg lah kt sawah2.. sbb..
tu mmg habitat dia..


Macam mana nak bunuh Cali?

nak bunuh? hmm...
entah!..
haha...
kalo kat matrik..dorang gune salotip..
tak kesah brand ape pun..
jgn korang cepuk Cali tu gune tgn da la ye..
kang tak pasal2 dapat FREE LOVEBITE ..
kalo dok kt Penang tu..lagi2 yg dekat dgn sawah..
rajin2 lah mata itu sekodeng Cali...
bukan ape.. tok mengelakkan anda dpt LoveBite From Charlie..


#kalo ade soalan ttg Cali..jgn malu2 nak bertanye, ok..

8 comments:

aini shahroni said...

cantik blog awak!
sangat sweet!

http://nurainishahroni.blogspot.com/

siti zulaikha said...

assalamualaikum.. dtg singgah.. dari segmen tingkatkan follower sampai lebam bam bam.. (= follow awk.. jmpt singgah..

Nazhatul Syima said...

binatang yg mngelikan.. kena "cium" sekali memang merebak ke tmpat lain.. moral of the story.. jgn garu kalo kena.. hehehe

tyqa aziz said...

waa..blog awak pun comel gitu.. done follow.. :)

tyqa aziz said...

awakkkk!! semoga berjaya tau ! :)

tyqa aziz said...

betul tu. Jgn garu ! tp kan dia tak gatal, tp pedih.. errr... :(

Nazhatul Syima said...

penah kena "cium" dgn bintang ni?

tyqa aziz said...

alhamdulillah, setakat ni belom lg kene.. harap2 x nak kene.. :)

SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI