SR 111- Diploma Pengurusan Sukan & rekreasi

Assalamualaikum..

aiyaaa.. aku mmg dah pening ttg course yg aku dapat dr UiTM.
saje je la nak cari kt google ttg course ni tapi tak jmpe!
Finally... jumpe gak.. haha..

here we go!!

Sebelum tu, aku nak bagi tahu program ni program bertemuduga tau..
tekan SINI untuk lebih info tentang temuduga tu.



_______________________________________________________________

ini adalah subject2 SR111

*ini 2012 punye, if yg lame punye tak tahu la. this one latest punye..*

SR 111 same mcm SR 113 ade 5 sem jugak.















75 comments:

Anonymous said...

salam..best x amek kos sains sukan ni akak ?? bnyk cabaran ker ? hehe

atiqah aziz said...

@Anonymous

wslm..nope, tak de la susah if kita blaja betul2. cabaran? ade2. MAT. haa.. tu la cabaran dia. hihii..

Anonymous said...

Hi akak. Already added you on fb. Do approve yee. Nk tahu lebih lanjut laa pasal sr111 nie. Hihi thank ^^

Ejai Zainal said...

Lepasan pengurusan sukan ni bila keluar boleh mnjadi cikgu PJ x??? Kalau saya amik kos pengurusan sukan tapi saya amik bhg pendidikan ada x?? Masa praktikal mnjadi cikgu

Atiqah Aziz said...

@Ejai Zainal

yang tu saya tak sure lah. hehe. sorry... but rasa nya boleh tapi kena tambah masa sikit untuk amek kursus perguruan pulak...

Anonymous said...

Salam..akak interview mcm nme??? Ade tnye pasal pngetahuan am x?

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

pengetahuan am rasanya ada tanya. biasa lah temuduga. di temukan dan diduga dengan soalan.. ready je lah ek. be prepared. kena tengak jugak ahli panel tu mcm mana, kalau dapat yg ok. ok la. kalau dapat yang kerek tu. get ready lah jgn blur. yang penting confident !

Anonymous said...

Salam kak, interview dgn panel tu lama tak? Brapa minit? masa kak dlu panel tu tya soalan apa?

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

wslm. :)
depend kat panel tu nak tanya lama or tak. time akak dulu akak kena 40 minute. sbb akak orang yang agak terakhir di interview.
mula mula soalan kan. time akak hari itu dorang suruh introduce diri. pas dah introduce tu. dorang tanya la apa apa yg dorang nak. unpredictable la. lain orang lain caranya. :)

october love said...

hye akak..:) sy dpt twrn ni.. tp rse nrvez plk bila tgk da ujian kcrgasan.. ujian tu ssh x kak..??

Atiqah Aziz said...

@october love

wslm. wahh tahniah.. tak de ar. tak susah pon. ^^

Anonymous said...

akak, sy pnye sr113. sbjek sr111 sme x dgn 113 ? aktiviti pngajian ni cmne eyk ??? sy xtau lg sbb bln nov ni bru dftr msuk.. hihi..

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

ade la 2 - 3 subject yg same sr113 & sr112. aktiviti ek? hmm.. mcm2 laa.. ade track and field & swimming n so on. akk pon tak sure dengan sr113 sbb dorg punya subject dah tukar yg baru..

tahniah dpt uitm! :)

adryanna GS said...

helloo.. kak, sya nak tnya sikit boleh ka?? Sya dpt course SR111.. course ni lbih byk indoor or outdoor?? every class tu pkai bju formal or bleh pkai bju skan mcm SR113?? :) hehe Thanks

adryanna GS said...
This comment has been removed by the author.
Atiqah Aziz said...

@adryanna GS

so far..SR111 Sem 1.. semua indoor.. #kalau ade perubahan tu tak tahu laa..

Anonymous said...

Dapat SR111 kat uitm puncak alam , minggu depan masuk, sis, susah tak kos ni , takut sebenarnye :'(

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

susah tak susah la.. kena focus betul2..alaaa..no hal la.. boleh tu... :)

Anonymous said...

salam akak,mudah dpt keje x kos ni... Tlong sy kak...

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

wslm. Allahu.. sy pon tak tahu.. sy baru blaja. grad pon belom.. so far ape yg tahu..kalau result cantek insyaallah akan dibuka pintu rezeki..lagi tggi qualified lagi la tggi peluang dpt kerja tu..

Anonymous said...

assalam...akak...kalau sye amik pengajian sukan then t mase degrre sye amik yg same...dye bljr 3 thn jugak ke? or dye pndek kn?

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

wslm. time smbung degree nnti dipendekkan. 1 1/2 kot. 3 sem. as long as under uitm lg la.

Anonymous said...

@Atiqah Aziz owh...tq ea...tpi degree dye kt mne?

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

wc.. :)
kat shah alam. kat perlis...

Anonymous said...

salam...kalau amik course nie t nk kje bleh jdi ape?

Anonymous said...

Hai akak, boleh tanya apa beza tentang sr113 pengajian sukan dan sr111 pengurusan sukan dan rekreasi ? saya tengah blur tentang hal ini. harap akak dapat membantu saya.. terima kasih

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

macam2 boleh jadi. pengurus. pensyarah. trainer. keje ofis. ikut pada rezeki la. tak berani nak cakap nnti keluar boleh jd apa. sbb. apa yg kita impi kan tak selalu jadi kenyataan. depend on rezeki.

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

Hi. sape nama? beza sr113 n sr111 ek..

SR113. more to science in sport. dorg ni blaja sc. banyak subject dorg ke arah tu.

SR111 pulak. dorg ni banyak blaja dalam kelas je. dorg ni best sikit. sbb ada business math. economi. haha. budak 111 ni takde la dok je dlm kelas. ada jugak subject outdoor. tp tak banyak mcm sr113.

Nor Hakimi said...

assalamalaikum kak , na tnyer skit. mse na isi borang upu..diploma sains sukan dan rekreasi bwah bidang ap kak? kliru sgt nie. mohon tlg jwab kak..

Atiqah Aziz said...

@Nor Hakimi

waalaikumsalam. masa isi upu tu. dia ada tulis lah Diploma Pengajian Sukan. just click je yg tu.program bertemu duga. sains sukan under sains social.

Anonymous said...

assalammualaikum akak..sy nak tnye org yg ambik course ni bdn kene fit ke?

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

Waalaikumsalam. tak fit pon tak pe. boleh je... :)

Anonymous said...

salam akak, mase interview tu mmg dlm english ek? klau xreti speaking cmne ek? huhu ><

Anonymous said...

salam akak, mase interview tu mmg dlm english ek? klau xreti speaking cmne ek? huhu ><

Anonymous said...

mase nk introduce tu, nk kne ckp psl ape je eh?

Anonymous said...

mcam susah je :(

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

wslm. mmg kena b.i lah dik oi.

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

untuk temuduga tu. baca kat sini.

http://uraniumlover.blogspot.com/2013/09/temuduga-fakulti-sains-sukan-dan.html

nurul ahmiey said...

asalamualaikum..
Saudari atiqah aziz..

bagaimana jika betul2 ingin get involve dalam course ini?

Anonymous said...

salam.. blh saya tanya? adkah course diploma pengajian sukan ad di puncak alam... terima kasih...

Atiqah Aziz said...

@nurul ahmiey

Waalaikumsalam,
Saudari Nurul Ahmiey,

Jika berminat anda di alu alukan untuk mengapply di UPU.

Terima kasih :)

Atiqah Aziz said...

@nurul ahmiey

Waalaikumsalam,
Saudari Nurul Ahmiey,

Jika berminat anda di alu alukan untuk mengapply di UPU.

Terima kasih :)

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

wslm.

puncak alam? tak sure la.. shah alam ada lah. dengar citer kat puncak alam ada budak sport mgt. tp dorg cakap nama je kat puncak alam. tp dorg study kat shah alam. yg terbaru..kat seremban 3.

Anonymous said...

salam.. akak saya dpat tawaran temuduga dlm course pengajian sukan.. so saya nk tanya masa interview tu nk kena pakai baju mcm mana ek ??

Mohd Amir said...

Salam..akak nk tnye laa..mse interview tu panel tnye ap lg??

Anonymous said...

Salam. .Makcik nak tanya adik..anak mak cik dpt interview sains sukan kat uitm perlis..klu berjaya kena bjar kat perlis jgk ka

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

masa fitness test pakai sport attire.

masa dengan panel pakai baju formal. baju kurung..

Atiqah Aziz said...

@Mohd Amir

banyak gak ar dia tnye..

lain org lain soalannya,,

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

wslm makcik.

tak tentu jugak makcik. tengok rezeki masing2. mcm saya. interview kat shah alam tp dapat kat perlis.

Anonymous said...

sebelum akak pergi interview akak study dulu tak?

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

study tu dak. tapi berprektis berbahasa inggeris,,

Anonymous said...

mintak maap ye ,nak tanye sikit, kat puncak alam ada ke course ni? kenapa saya dapat kat situ . bkn asasi je ke kat situ

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

ada je kat situ, dont worry..

Anonymous said...

salam...saya dapat sr113 tpi sya nk mntk tukar ke seremban mcm mne ea?

Ammar Razin Razin said...

salam...sy br nk try smbung blajar diploma sains sukan...sbb nk naik gred jawatan...skrg ni sy s17 konon nk naik s27 la...kne bljar balik kot...susah x pembelajarannya...blh PJJ x course ni..tq

NKhairinSyuhada said...

Kak, sorry tumpang eh. Actually masa interview tu dia akan tanya apa yg kita tau psl sport science sbb tujuan kita nk amek sport science kn. Haa lps introduce tu, most of lecturer akan tanya apa sports yg kita main & dlm position apa. Then, dia tanya apa yg kita tau psl sport science. Utk penempatan, mcm saya kena interview baru ni 20/09 utk intake Nov, lecturer tu tanya nk UiTM mana. Saya pilih UiTM Seremban 3 tp dia tknk letak saya kt sana. Dia letak saya kt Shah Alam sbb result ujian fizikal saya okay. Klau yg lain, diorg pilih tmpt, diorg akan ditempatkn terus kt tmpt yg diorg pilih. Cuma certain org, lecturer tk pasti samada nk masukkn diorg ke tk. Tp ramai ckp, klau kita dh terpilih utk interview UiTM, jgn risau 90% kita boleh terpilih. Utk intake kedua mmg kdg-2 dia akan terima terus klau dia betul-2 nk. Tips saya, masa interview tu kena bnyk bercakap & friendly sbb saya ni bnyk ckp, so dia terus pilih saya kt Shah Alam. Lecturer yg interview saya tu pula mmg sgt strict tp as long kita pandai ajak berbual mmg dia akan terus pilih kita. Setakat ni je yg saya boleh bantu. Assalammualaikum

Amin Ahmad said...

assalam

ape beza diploma pengurusan sukan dn rekreasi dgn diploma pengajian sukan

Atiqah Aziz said...

@Amin Ahmad

pengajian sukan more to science.

pengurasan is management.

Amin Ahmad said...

antara pengurusan sukan dan rekreasi dgn pengajian sukan yg mana yg sllu kne wat aktiviti outdoor, sbab saye lbih suke blaja luar klas, yg bnyk bwat aktiviti sukan diluar klas dan aktiviti lasak

Haikal Atfan said...

Salam kak . Apa beza pengurusan sukan dan rekreasi dengan pengajian sukan ?

Unknown said...

Assalam. Kak. Nk tnye. Saya ade dpt course sr111. Lps tu iv time dgn panel tu cane ehhh ? Susah ke kak? Saya cuak laaa hahaha

Unknown said...

Assalam. Kak. Nk tnye. Saya ade dpt course sr111. Lps tu iv time dgn panel tu cane ehhh ? Susah ke kak? Saya cuak laaa hahaha

Anonymous said...

Kak, nnti kalau ade yg pancit or x fit, kene tolak tros ke ?

Atikah Sanusi said...

Dapat kos pengurusan sukan dan rekreasi ker ?

Anonymous said...

Assalamualaikum.uitm kampus mne

Atiqah Aziz said...

@Anonymous

wasalam. uitm shah alam

John Demak said...

Salam. Nak tanya kalau saya jurusan sains sukan boleh ke apply pengurusan sukan ni?

Atiqah Aziz said...

@John Demak

wasalam, sedangkan jurusan lain pun boleh, apatah lagi jurusan sains sukan. sangat mudah untuk anda di masa hadapan.

Anonymous said...

salam, dkt uitm shah alam ada program diploma sukan ni ke ?

Atiqah Aziz said...
This comment has been removed by the author.
Atiqah Aziz said...

@Atiqah Aziz

wasalam. ada. dip pengajian sukan. SR115. tapi khas untuk athlete.

Samsung Samaubg said...

Salam kak..sye dpt interview for this course..can u ws me at 019708691..tq

Samsung Samaubg said...

*0197028691..

Samsung Samaubg said...

*0197028691..

Amirudin Aiman said...

Ckp bi atau bm waktu interview tu

SEGALA YANG BERADA DI ATAS INI ADALAH HAK MILIK BLOG INI